Helena Zdráhalová • foto: Thinkstock • 18. prosince 2017

Studenti práv pořádají sbírku pro lidi bez domova. Zapojit se může každý

Narazili jste při předvánočním úklidu na přebytečnou bundu, svetr, krosnu, spacák či karimatku? Tyto i další věci, trvanlivé jídlo a hygienické potřeby můžete nosit pod vánoční stromeček na Právnickou fakultu UK. Studentský spolek Juristi vybrané věci roztřídí a těsně před Štědrým dnem předá organizaci Naděje, která pomáhá lidem v nouzi.

Teplé oblečení, deky, spacáky, trvanlivé jídlo, hygienické potřeby. To vše sbírají studenti na pomoc lidem bez domova

Teplé oblečení, deky, spacáky, trvanlivé jídlo, hygienické potřeby. To vše sbírají studenti na pomoc lidem bez domova

Spolek studentů pražských práv pořádá předvánoční sbírku věcí pro lidi bez domova už poněkolikáté. Spolupracuje s neziskovou organizací Naděje, část vybraných věcí poputuje do denního centra U Bulhara, část do azylového domu pro ženy v pražských Vršovicích.

„Je čas Vánoc, zima, hodí se všechno, čeho se lidé při předvánočním úklidu zbavují. Sbíráme hlavně teplé oblečení – bundy, svetry, rukavice, ponožky, kalhoty, trika. Dále pak deky, spacáky, karimatky a různé tašky – batohy i krosny – a pak samozřejmě trvanlivé jídlo. Poptávka je i po hygienických potřebách a kosmetice. Pro maminky s dětmi, které pobývají v azylovém domě, sbíráme také bižuterii. Vše musí být nepoškozené, čisté, jídlo nesmí mít prošlou trvanlivost, kosmetika nesmí být načatá,“ vysvětlila předsedkyně spolku Žofie Šolcová.

Své balíčky mohou lidé nosit přímo na Právnickou fakultu UK. „V atriu je vánoční stromeček, který zdobí růžové ozdobičky, růžová je totiž barva našeho spolku. Pod ním mohou lidé věci nechávat. Prosíme jen, aby je nebalili, nejlepší je přinést je v igelitových nebo papírových taškách. Všechny věci musíme zkontrolovat a roztřídit, takže bychom je stejně rozbalili,“ podotkla Šolcová.

Vánoční sbírka probíhá na fakultě po celý advent. Lidé se do ní mohou zapojit až do čtvrtka 21. prosince. Pak studenti věci roztřídí a těsně před Štědrým dnem odnesou potřebným.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.