Helena Zdráhalová • foto: Thinkstock • 16. dubna 2018

Na festival s lidmi bez domova

Už jste spali v mrazu na lavičce v parku? Říkáte si, že tohle se vás netýká a na ulici nikdy neskončíte? Přijďte si na studentský festival Fakulty humanitních studií UK popovídat s těmi, kdo si také mysleli, že mají svůj život pod kontrolou. Navíc si poslechnete zajímavou muziku a podpoříte dobrou věc.

Přijďte na tak trochu jiný festival

Přijďte na tak trochu jiný festival

Bezdomovectví je problém, který se týká všech. Je jedno, jestli studujete právo, geografii nebo medicínu, jeden špatný rok vás může poslat rovnou na ulici. O tom, co lidi dovede až na dno, i o tom, jak jim společnost může pomoci, aby se co nejrychleji postavili zpět na vlastní nohy, se bude mluvit na Festivalu humanity a solidarity.

Jak to dopadne, když si k jednomu stolu sednou lidé bez domova, akademik, politik a pracovníci neziskovek? To není začátek vtipu, ale program pro úvodní debatu festivalu. „Diskutovat budou sociální antropoložka Barbora Bírová od nás z fakulty, poslankyně Olga Richterová, zástupci organizace Jako doma a Farní charity Praha 1 a lidé s vlastní zkušeností se životem na ulici,“ představila hosty první části festivalu jeho organizátorka a doktorandka FHS UK Zuzana Terry.

Po vážné debatě si návštěvníci užijí trochu nevážné zábavy na koncertech kapel Donrvetr a Minimum či na vystoupení folkařky Sary Caramitti nebo projektu Johuš Matuš. O něco na zub se postarají kuchařky bez domova – ženy, které mají zkušenosti s životem na ulici, a nezisková organizace Jako doma je zaměstnává ve své veřejné jídelně.

Pořadatelé festivalu přivítají každého, koho toto téma zajímá. Výtěžek ze vstupného poputuje organizaci Aslido, pod jejíž záštitou se sdružují lidé s bezdomoveckou zkušeností, kteří si chtějí vzájemně pomáhat.

  • Festival humanity a solidarity ovládne pražský klub Rock Café v úterý 17. dubna večer. Vstupné v předprodeji stojí sto korun, na místě o padesát korun více.

  • Barbora Bírová bude vystavovat až do konce dubna v Rock Café soubor svých fotografií na téma bezdomovectví pojmenovaný Obrazy bez domova.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.