Jitka Jiřičková • foto: Shutterstock • 25. února 2020

Právě probíhá Informační týden plný otázek a odpovědí pro nové uchazeče

Pokud vás láká studium na Univerzitě Karlově, máte právě teď jedinečnou příležitost získat o něm ucelenou představu v rámci Informačního týdne, což je každoroční on-line akce, kdy zaměstnanci UK Pointu zodpovídají dotazy týkající se přijímacího řízení a studijní nabídky.

Na detailních webových stránkách se například dozvíte, proč studovat právě Univerzitu Karlovu, uděláte si přehled o jejích aktuálních studijních oborech a programech, zjistíte, jak se do nich včas přihlásit, a najdete zde i odpovědi na nejčastější otázky.

S konkrétním dotazem se můžete obrátit také přímo na zaměstnance UK Pointu, kteří jsou zde pro vás ve dnech 24.–29. února 2020:

Pondělí–čtvrtek: 9:00–17:00

Pátek: 9:00–16:00

Sobota: 9:00–17:00

(+420) 224 491 850 infotyden@ruk.cuni.cz


Zájemci o studium se mohou zaměstnanců UK Pointu samozřejmě dotazovat v průběhu celého akademického roku, nicméně během Informačního týdne je poptávka po jejich službách největší.

„Využívají především naši telefonickou infolinku. Během prvního dne jich volalo několik desítek a zhruba o polovinu méně lidí se dotazovalo prostřednictvím e-mailu. Je to logické, protože se blíží první termín pro podání přihlášek na vysokou školu a uchazeči chtějí informace okamžitě,“ vysvětluje Markéta Houdková z oddělení Informačních služeb pro uchazeče a studenty.

Nejčastěji se ptají na podmínky přijetí u konkrétních studijních oborů a programů, jak správně vyplnit přihlášku a co vše vůbec lze na Univerzitě Karlově studovat. „Naprostá většina tazatelů si naše webové stránky předem pročetla a mají na nás specifické dotazy týkající se jejich budoucího zaměření,“ doplňuje její kolegyně Veronika Valtová.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.