Tomáš Kovařík • 6. března 2005

Praha hostí debatní turnaj

  Od 4. do 6. března se Praha stane místem setkání českých a slovenských debatérských špiček z řad vysokoškolských studentů. Členové Debatního klubu studentů a přátel Univerzity Karlovy (DK UK) je pozvali k účasti na Clifford Chance Česko-slovenském akademickém mistrovství v debatování 2005.

Jedná se již o pátý ročník Mistrovství, které poprvé organizovali pražští debatéři v roce 2001. Od té doby se Mistrovství konalo v Brně, Olomouci a Plzni a tento rok se vrací zpátky do Prahy. Turnaj se koná za podpory právnické kanceláře Clifford Chance a Právnické fakulty Univerzity Karlovy, která organizátorům poskytla své prostory.

Akademické mistrovství patří mezi největší vysokoškolské debatní turnaje v České a Slovenské republice, jehož se každoročně účastní více než 60 českých a slovenských debatérů a rozhodčích.

Debatní klání budou probíhat v tzv. britském parlamentním stylu, který je v evropských zemích nejběžnější, přičemž soutěžní teze (témata) pořadatelé zvolí s ohledem na aktuální společensko-politické otázky.

Pro více informací o specifikách tohoto stylu či pravidlech debatování vůbec je možno navštívit webové stránky http://dkuk.wz.cz.


Tomáš Kovařík





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.