2. května 2005

Do Prahy se vrací Majáles


Po několikaleté odmlce zažije hlavní město oslavu studentského vysokoškolského života. Majáles roku 2005 se pořádají pod jednotnou záštitou hned v šesti městech. Pražští studenti zvolili místem hlavních oslav areál kolejí Jižní město, kde koncerty doplní soutěže, pokusy o zdolání různých rekordů nebo volba letošního studentského krále.

Na Jižním městě zahrají kapely Mňága & Žďorp, Vypsaná fixa nebo Horkýže Slíže. Představeny budou putovní přehlídky studentského umění a dalších činností, na programu je i volba krále Majáles nebo pokusy o zdolání nejrůznějších českých rekordů. „Snažíme se studenta prezentovat jako tvůrčího jedince,“ řekl iForu hlavní pořadatel Michal Šamánek. Součástí pražských Majáles je letos i tradiční festival Pavlač na Fakultě sociálních věd, naplánovaný na desátý květen a koncert studentských kapel na Filozofické fakultě UK, který proběhl v pondělí.

Oslavy Majáles jsou letos poprvé organizovány na celorepublikové úrovni, dalšími městy, která se účastní jsou Brno, Ostrava, České Budějovice, Plzeň a Prostějov. „Chceme dosáhnout toho, aby studenti po organizační stránce předčili profesionály, kteří se podílejí na přípravě akcí podobného rozměru,“ říká ambiciózně další z organizátorů Štěpán Neubauer.

Pražský Majáles 2005 se koná pod záštitou primátora hlavního města Prahy Pavla Béma, rektora Univerzity Karlovy Ivana Wilhelma, rektorky VŠE Jaroslavy Durčákové a rektora VŠCHT Vlastimila Růžičky. „Byly bychom velmi rádi, kdyby nás do budoucna podpořily více i státní instituce, města nebo kraje. Univerzity se na letošním ročníku podílely především pomocí materiálního charakteru. Do budoucna bychom rádi získali jednoho generálního sponzora,“ doplňuje Neubauer. Majáles začíná v areálu kolejí Jižní město ve středu ve 14 hodin.

Tomáš Sachr

 Komentáře
5-.-0.2005 03: 2:0: (Jakub M.)rektorske volno..
Zobrazit všePřidat komentář



Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.