11. května 2005

Spolupráce Univerzity Karlovy a Českého rozhlasu

Jedním z prvních projektů, který vznikl na základě Deklarace o spolupráci, podepsané rektorem UK prof. Ivanem Wilhelmem a ředitelem ČRo ing. Václavem Kasíkem na sklonku roku 2004, je cyklus panelových diskusí univerzitních odborníků, zařazených do programu ČRo 6. Zajímavá a aktuální témata, která univerzita pro tyto diskuse připravuje, reprezentují bohatství oborů a odborný potenicál napříč všemi jejími fakultami. Ve vysílání ČRo 6 by měla mít své místo vždy třetí úterý v měsíci ve 20:00 hod v rámci širšího cyklu Lidé pera.

Záznam první diskuse na téma „SKEPSE A OPTIMISMUS VE VZTAHU ČR A EU“ bude odvysílán v úterý 17. 5. ve 20:00 hod. V diskusi vystoupili: prof. Lenka Rovná z Katedry západoevropských studií ( IMS FSV), prof. Martin Potůček, ředitel CESES (FSV), doc. Karel Riegel, ředitel Psychologického ústavu (FF) a JUDr. Jiří Zemánek z Katedry evropského práva (Právnická fakulta). Kompletní zvuková podoba tohoto rozhlasového pořadu bude po odvysílání k dispozici na webu UK.

Shodou okolností rovněž v úterý 17. 5. od 19:00 hod se bude v budově Českého rozhlasu Regina v Hybešově ulici (Hybešova 10, Praha 8 - Karlín) natáčet další panelová diskuse na téma „LÉKAŘSKÁ ETIKA“. Diskutovat budou: doc. Jiří Šimek – přednosta Ústavu pro lékařskou etiku a ošetřovatelství (3. LF), MUDr. Petr Příhoda – vedoucí Ústavu lékařské etiky a humanitních základů medicíny (2. LF), prof. Albert-Peter Rethmann – vedoucí Katedry systematické teologie (KTF) a JUDr. Ondřej Dostál, předseda Asociace pro medicínské právo a bioetiku (Právnická fakulta, FHS).


!!!!!!!!!!!! Zveme touto cestou všechny zájemce především z řad studentů, kteří by se diskuse chtěli zúčastnit jako aktivní publikum, aby se dostavili nejpozději v 18:45 hod do budovy Českého rozhlasu Regina (na výše uvedené adrese). Po zahájení natáčení v 19:00 hod nebude již do studia nikdo vpuštěn. !!!!!!!!!!!!!!





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.