19. května 2005

Děkani z Evropy se sejdou v Praze

U příležitosti prvního výročí vstupu České republiky do EU pořádá Filozofická fakulta Univerzity Karlovy ve dnech od 19. do 22. května 2005 setkání děkanů partnerských univerzit z celé Evropy. Jedná se o vůbec první setkání tohoto druhu na půdě Filozofické fakulty UK, jehož hlavním cílem je prohloubení a konkretizace mezinárodní spolupráce vysokých škol. Do Prahy přijede celkem 28 účastníků z 15 zemí, mezi jinými z Německa, Španělska, Finska, Polska, Slovinska, Portugalska, Švédska, Velké Británie a dalších.

Hlavním programem jednání budou změny, které s sebou přinesl vstup nových členských států do Evropské unie. Děkani budou diskutovat o zjednodušení administrativy při studijních a pracovních programech a prohlubování mezinárodní spolupráce při vytváření společných programů, tzv. „joint degrees“. Postupně se tak naplňuje Boloňská deklarace o vytváření evropského prostoru pro vysokoškolské vzdělávání, která mimo jiné předsevzala snazší uznávání diplomů, vytváření srovnatelné stupnice vysokoškolského vzdělávání a podporu studentské mobility.

Úsilím hlavního jednání, které proběhne v pátek v Toskánském paláci v Praze, bude vytvořit konkrétní týmy pro společné výzkumné projekty. Zástupce za Českou republiku, děkan Filozofické fakulty UK prof. Jaroslav Vacek k tomu dodává: „Jsem velmi rád, že se první setkání děkanů uskuteční právě u nás na Filozofické fakultě UK. Věřím, že z tohoto setkání vzejdou nové podněty jak pro pedagogickou, tak výzkumnou činnost, jejíž výsledky budou sloužit hlavně studentům.“

Setkání proběhne ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí ČR, záštitu nad akcí převzal ministr Cyril Svoboda.


Pro další informace prosím kontaktujte:

PhDr. Denisa Kollmannová

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy

J. Palacha 2, Praha 1, 116 38

e-mail: Denisa.Kollmannova@ff.cuni.cz

Telefon: +420 221 619 318

Telefon: +420 777 197 910






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.