Akademické palmy obdrželi historici FF UK

(kol) • 17. června 2005

Akademické palmy obdrželi historici FF UK

Ve středu 15. června proběhlo na francouzském velvyslanectví v Praze slavnostní předání titulu rytíře řádu Akademických palem. Letos toto významné ocenění francouzské vlády získali dva pedagogové z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy - historici Luďa Klusáková a Eduard Maur.

Tento titul uděluje předseda vlády Francouzské republiky za činnost, která přispívá k šíření a publicitě francouzského jazyka a kultury. Akademická palma zdobí významné pedagogy již od roku 1808. Ve Francii znamená Akademická palma nejvyšší ocenění za pedagogickou činnost. Řád mohou obdržet i akademici z jiných zemí. Odměněni bývají především ti, kteří se významným způsobem zaslouží o rozvoj vztahů mezi oběma zeměmi.

Luďa Klusáková vystudovala na Filozofické fakultě obor historie - francouzština. Od roku 1973 působí na Ústavu Světových dějin FF UK, kde v současnosti vede seminář obecných a komparativních dějin. Profesor Eduard Maur působí na Ústavu českých dějin FF UK, kde vede seminář českých dějin raného novověku. Na FF UK byl titul rytíř řádu Akademických palem v minulých letech udělen také Ivaně Čeňkové (2004) z Ústavu translatologie a Marii Dohalské z Fonetického ústavu (1997).

(kol)







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.