(dom) • 6. září 2005

Studenti z Ameriky se na FF učí česky

Zhruba 190 studentů z téměř stovky zahraničních univerzit se od pondělí na FF UK seznamuje s kulturou a tradicemi střední a východní Evropy, zejména pak České republiky. Jednosemestrální studijní program v anglickém jazyce East and Central European Studies (ECES) je v tomto semestru součástí studijní nabídky více než čtyřicet kursů, včetně intenzivního a pokračovacího kursu češtiny.

Většina studentů přijíždí ze Spojených států amerických, Kanady a Mexika. Studijního programu ECES se letos účastní také dva studenti z Univerzity v New Orleans. Filozofická fakulta UK této partnerské univerzitě vzhledem k její obtížné situaci v období příprav na zahájení nového semestru nabídla přijetí dalších až dvaceti studentů. Tito studenti budou osvobozeni od studijních poplatků.

Kursu v rámci programu ECES se účastní také zahraniční studenti, kteří na Filozofickou fakultu UK přijíždějí studovat v rámci programu Sokrates/Erasmus. Fakulta má smlouvy o spolupráci v rámci programu ERASMUS uzavřené s téměř všemi univerzitami hlavních měst Evropské unie a řadou dalších.

(dom)






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.