1. prosince 2005

Informační prezentace MORE: Research in Europe: Funding Possibilities for Graduates and PostDocs

MORE  (Mobility for young researchers from Central and Eastern Europe)

Koordinační  středisko KoWi německých vědecko-výzkumných  organizací v rámci EU se sídlem v Bruselu uspořádalo ve spolupráci se zahraničním odborem rektorátu Univerzity Karlovy v Praze a s Grantovou agenturou ČR dne 9.11.2005 půldenní informační prezentaci MORE  (Mobility for young researchers from Central and Eastern Europe) pod názvemResearch in Europe: Funding Possibilities for Graduates and PostDocs“ v Modré posluchárně.

Cílem bylo seznámit české studenty, doktorandy a mladé vědecké pracovníky  („PostDocs“ do 35 let) s možnostmi udělování stipendií v Evropě.

Prezentaci zahájil pozdravným projevem pan prorektor prof. Stingl. S mezinárodním výzkumem na Univerzitě Karlově seznámil přítomné pan prorektor prof. Klener.  Možnosti  stipendijní podpory v Evropě a modality podávání přihlášek prezentovali zástupci předních německých vědecko-výzkumných organizací: Max-Planck-Society, German Research Foundation (DFG), Alexander von Humboldt Foundation, German Academic Exchange Service (DAAD), a také zástupci České grantové agentury a Akademie věd ČR. Prezentace se setkala s velkým ohlasem, přítomno bylo kolem 200 studentů, doktorandů a vědeckých pracovníků.

Podrobné informace lze získat na webové adrese: http://www.kowi.de/youngscientists




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.