8. prosince 2005

FSV si připomněla 15 let od svého založení

býv. děkan FSV prof. Petrusek a rektor UK prof. Wilhelm


Fakulta sociálních věd si v těchto dnech připomíná patnáctileté výročí svého založení, na slavnostním shromáždění v historické budově Karolina při této příležitosti promluvili rektor UK nebo bývalý i současný děkan. Zúčastnění si připomněli začátky, kdy se dokonce uvažovalo o zrušení, nikoli transformaci předrevoluční Fakulty Žurnalistiky, z níž dnešní FSV vznikala.

"Bohužel, na tomto místě nemůže dnes promluvit člověk nejpovolanější, a to doc. Čestmír Suchý," připomněl prvního porevolučního děkana fakulty prof. Milan Petrusek, který stejnou funkci zastával jako druhý v pořadí. Dnešní situaci se snažil zhodnotit současný vedoucí představitel FSV, nedávno znovuzvolený děkan, doc. Jan Ámoc Víšek a prof. Jiří Pešek s přednáškou "Společenské vědy na současných evropských univerzitách".

Jedna z nejmladších fakult zastřešuje v současnosti celkem pět institutů a několik renomovaných výzkumných pracovišť, v posledních letech se počet zájemců o studium na FSV UK i počet přijatých zvyšuje. FSV je nejaktivnější fakultou v rámci Univerzity Karlovy, co se týče počtu studentů ve výměnných programech. "Nezdá se ale, že by se měla fakulta do budoucna ještě radikálně zvětšovat," říká studijní proděkan fakulty doc. Jan Jirák.

souč. děkan FSV doc. Víšek

Přesto v předminulém roce byl otevřen nový studijní obor Marketingová komunikace a PR, v blízké budoucnosti se údajně chystá otevření nejméně dvou nových magisterských stud. programů. (VÍCE O HISTORII A SOUČASNOSTI FAKULTY ZDE).

(sach)




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.