26. ledna 2006

ÚIV spustil na adrese www.edu.cz školský portál

Ústav pro informace ve vzdělávání (ÚIV) spustil v pondělí 23. ledna na adrese www.edu.cz pilotní provoz Školského vzdělávacího a informačního portálu EDU.CZ. V následujících měsících budou na portál průběžně nasazovány další funkce, zvláště v komunikační části. Plný provoz je plánovaný od září. Během podzimu začne příprava vzdělávací části portálu.

Portál, který má uživatelům poskytovat služby v informační, komunikační a vzdělávací oblasti, v současnosti odkazuje především na data ministerstva školství a přímo řízených organizací: Centra pro studium vysokého školství, Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání, České školní inspekce, Domu zahraničních služeb MŠMT, Institutu pedagogicko-psychologického poradenství, Národního institutu dětí a mládeže MŠMT, Národního institutu pro další vzdělávání, Národního ústavu odborného vzdělávání, Ústavu pro informace ve vzdělávání a Výzkumného ústavu pedagogického. Nabízené informace jsou členěny pro osm skupin uživatelů – žáky základních a středních škol, studenty VOŠ a VŠ, učitele a pracovníky škol, ředitele škol, rodiče, vědecké a akademické pracovníky, veřejnou správu a média.

Školský portál vystavěla na platformě Oracle firma HEWLETT-PACKARD na základě systémového projektu vypracovaného společností SEFIRA. Poskytovatelem a provozovatelem serverhostingu je firma T-Systems PragoNet.

Pilotní provoz navázal na demoverzi, která v polovině července 2005 nahradila webovou prezentaci přinášející první informace o portálu. Cílem demonstračního provozu bylo otestovat funkčnost platformy doporučené systémovým projektem.

ÚIV je příspěvkovou organizací, přímo řízenou Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

(tisk.zpr.)




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.