2. května 2006

Proběhla konference Cesty ke společnému světu

Dne 27.4.2006 proběhla u příležitosti 30 let zahájení výuky prostorové orientace zrakově postižených v ČR konference Cesty ke společnému světu. Konferenci pořádal Institut rehabilitace zrakově postižených UK FHS spolu s Výzkumným ústavem práce a sociálních věcí pod záštitou náměstka ministryně MŠMT, doc. RNDr. Petra Koláře, CSc., který předal Mgr. Pavlu Wienerovi, řediteli  IRZP UK FHS, nejvyšší resortní vyznamenání - medaili Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy I. stupně za vynikající práci v oblasti výuky prostorové orientace a samostatného pohybu zrakově postižených.

Součástí konference byla panelová diskuze věnovaná reflexi materiálu MPSV „Systém péče o lidi se zrakovým postižením“ z roku 2001, které se zúčastnili zástupci všech domovů pro zrakově postižené a poskytovatelů sociálních služeb zrakově postiženým.


Účastníci diskuze se shodli na:

· potřebnosti realizovat systém pomoci podle stanovených priorit (včasnost, všeobecná dostupnost, komplexnost, profesionalita, efektivita a hospodárnost) v zájmu zajištění srovnatelné kvality poskytovaných služeb;

· nutnosti zřízení centrální evidence nově osleplých klientů;

· potřebě zvýšení kvality odborné přípravy pracovníků.


Doc. ing. Ladislav Průša, CSc.,

předseda pracovního předsednictva konference




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.