18. ledna 2007

První neformální setkání studentů a absolventů University of Cambridge a University of Oxford

Čeští studenti a absolventi University of Cambridge a University of Oxford uspořádali 22.12.2006 první společné předvánoční setkání v Praze. Dvě přední světové univerzity sdružuje 800 let dlouhá akademická a sportovní rivalita i společné tradice, organizační struktura a unikátní systém studia. Cílem této akce bylo navázat společenské i odborné vztahy mezi jejich českými zástupci. V neformálním prostředí se tak poprvé sešlo přes dvacet současných studentů a

nedávných absolventů bakalářských i postgraduálních studijních programů. Škála zastoupených oborů zahrnovala od společenskovědních směrů přes přírodní až po technické vědy. Účastníci z Prahy, Brna i regionálních měst sdíleli své poznatky ze studií i následné praxe a v průběhu se zrodilo několik myšlenek na nové společné projekty. Závěr akce ozdobila společná plavba členů veslařských týmů ve Vltavě.

Od vstupu České Republiky do Evropské Unie počet domácích studentů na obou univerzitách vzrůstá. Absolventi snadno nacházejí uplatnění a rychlý kariérní růst v předních firmách a organizacích státní správy, zdravotnictví a vědy v Česku i zahraničí.

Pro bližší informace kontaktujte organizační tým : Aleš Janda (Oxford absolvent, UK absolvent, ales.janda@somerville.oxon.org), Václav Potěšil (Oxford student, Cambridge absolvent, VUT absolvent, vaclav.potesil@sjc.ox.ac.uk), Jiří Tencar (Cambridge absolvent, ČVUT absolvent, jt352@cam.ac.uk).





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.