21. května 2007

Seminář doktorandů v Telči

Ve dnech 14. až 17. května 2007 se v Univerzitním centru Telč uskutečnil 2. ročník semináře doktorandů českých a slovenských muzikologických pracovišť. Seminář pořádal Ústav hudební vědy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity Brno s finančním přispěním Fondu rozvoje vysokých škol, spolupořadateli byly Česká společnost pro hudební vědu Praha, Univerzitní centrum Telč a Vzdělávací a konferenční centrum MŠMT Telč.

Semináře se zúčastnili doktorandi, školitelé, předsedové oborových rad a komisí a řada dalších pedagogů z českých filozofických fakult v Praze, Brně a Olomouci, z kateder hudební výchovy na pedagogických fakultách v Praze, Olomouci, Ostravě a Ústí nad Labem a z uměleckých vysokých škol HAMU Praha a JAMU Brno. Slovensko bylo zastoupeno katedrou hudobnej vedy FF UK Bratislava, Ústavem hudobnej vedy SAV Bratislava a katedrou teórie hudby VŠMU Bratislava.

Cílem semináře byla prezentace jednotlivých témat doktorských prací, neméně důležitý ovšem byl také společenský kontakt doktorandů a pedagogů napříč školami. Ve třech dnech předneslo své referáty 49 doktorandů a 10 pedagogů promluvilo o problematice doktorandského studia na jednotlivých školách. Z katedry hudební výchovy Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy se semináře aktivně zúčastnily doc. Jana Palkovská a doktorandky Jiřina Jiřičková, Barbora Krištofová Sejáková a Olga Voplakalová.

Barbora Krištofová Sejáková

PedF UK, katedra hudební výchovy




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.