29. října 2007

Mezinárodní konference o trendech vzdělávání ve fyzioterapii

Ve dnech 4.-6.10 se v Praze uskutečnilo setkání 125 zástupců fyzioterapie z  22 evropských států. Tato konference, organizovaná ENPHE (European Network of Physiotherapy in Higher Education) měla název „Harmonic Innovative Curricula in Physiotherapy after Bologna“. V České Republice se konala po prve a hostitelskou institucí byla Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy.

Cílem ENPHE, stejně jako ostatních evropských vzdělávacích sítí, je vytvoření kompatibilních studijních programů v rámci evropské Unie, zajišťujících jak výměnu studentů a učitelů, tak i pozdější nostrifikace programů s možnostmi bezproblémového uplatnění na trhu práce. V současné době je v  ENPHE organizováno 68 institucí z 30 evropských zemí.

Konference, která byla hodnocena jako úspěšná, se zabývala 4 základními okruhy. Patřila mezi ně studijní kurikula, hodnocení kvality výuky, vztahy mezi výukou a učením a kompetence pro různé stupně vzdělávacího procesu i profesního uplatnění. V řadě zemí dochází k restrukturalizaci studia se zaměřením na výuku ke kompetencím (CBL, Competence Based Learning). Společně s konferencí proběhly i 2 menší mítinky věnované EU projektu výměnných intenzivních kurzů a projektu e-learning. Velice povzbudivá je skutečnost, že UK FTVS na  obou těchto prestižních projektech participuje.

Součástí konference byly i doprovodné  programy jak kulturní, tak i sportovní a terapeutické. Všichni účastníci si odváželi nezapomenutelné vzpomínky na krásu našeho hlavního města i naši pohostinnost.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.