12. prosince 2007

Mladá evropská věda v Hradci Králové

Studium v doktorských postgraduálních programech je preferovanou oblastí rozvoje všech našich lékařských fakult. Jeho cílem je vychovávat nové generace výzkumných a vědeckých pracovníků, motivovat mladé lékaře, ale i např. přírodovědce a farmaceuty k získávání nových poznatků a posouvat tak lékařskou vědu kupředu.

Snaha podpořit tyto aktivity vedla Lékařskou fakultu UK v Hradci Králové k uspořádání 4. ročníku mezinárodní konference s názvem „4th International Conference of Postgraduate Medical Students“, nad kterou převzal záštitu rektor Univerzity Karlovy prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.

Hradec Králové se tak stal ve dnech 29. 11. – 1. 12. 2007 hostitelem 34 studentů doktorských studijních programů lékařských a farmaceutických fakult z České a Slovenské republiky a lékařských fakult z Polska, Německa, Velké Británie, Nizozemí a Chorvatska.

Jednání konference probíhala v anglickém jazyce a prezentace účastníků posuzovala desetičlenná mezinárodní porota. Podle vyjádření členů poroty měly prezentované práce ve srovnání s předchozím rokem opět vyšší úroveň a byly hodnoceny jako velmi kvalitní.

Pro vítězství si do Hradce Králové přijela M.D. Marzena Dubiel z polského Krakova, druhé místo obsadila PharmDr. Klára Sochorová z 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze a třetí skončila Mgr. Zuzana Koledová z lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

Vítězka M.D. Marzena Dubiel z Krakova

PharmDr. Klára Sochorová, 2. LF UK obsadila druhé místo




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.