19. května 2008

prof. MUDr. Zdeněk Krška, CSc.

Prof. MUDr. Zdeněk Krška, CSc. patří k vynikajícím chirurgům české chirurgické školy, kteří svým poctivým přístupem k chirurgii dospěli k vysoké odborné erudice. Jedná se o nesmírně pracovitého chirurga, který navíc má vynikající organizační schopnosti a neutuchající elán. Sám organizuje nebo se podílí na organizaci odborných setkání a sjezdů. Z hlediska odborného je vysoce erudovaným všeobecným chirurgem se speciálním zaměřením na oblast gastroenterochirurgie. Je jedním ze zakladatelů České společnosti pro trombózu a hemostázu. Je členem České lékařské společnosti – ČCHS, ČGES, ČSHBS, ČSISZ, Mezinárodní společnosti pro trombózu a hemostázu, Evropské hematologické společnosti, Evropské společnosti pro sugestivní chirurgii, Evropské společnosti pro miniinvazivní a endoskopickou chirurgii, Severoamerické společnosti pro endoskopickou chirurgii a International Master Club for Thrombosis. Je soudním znalcem v oboru chirurgie, generálním sekretářem každoročního tradičního celostátního chirurgického kongresu s mezinárodní účastí – Pražský chirurgický den. Přitom vykonává velmi svědomitě a odpovědně funkci primáře na I. chirurgické klinice, aniž by omezil své odborné a vědecké aktivity.

            Až neuvěřitelně bohatá je jeho publikační činnost. Je autorem článků v naší i zahraniční literatuře, aktivním účastníkem mnoha sjezdů, autorem monografií i hlavním řešitelem řady výzkumných úkolů. Je autorem 2 monografií, 2 kapitol v monografiích. Na seznamu jeho publikační činnosti je 109 položek, u 54 z nich je prvním autorem, 7 prací je publikováno v časopisech s IF. Jeho 13 prací bylo 23x citováno.

            Velmi bohatá je také jeho pedagogická činnost, a to jak v pregraduálním, tak i postgraduálním studiu. Od r. 1992 je členem komise pro Státní rigorózní zkoušky, od r. 2002 je předsedou této komise, je školitelem 2 studentů postgraduálního studia, kteří svou doktorskou disertační práci úspěšně obhájili, od r. 2005 je konzultantem dalšího studenta. 





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.