28. května 2008

Křest knihy Základy speciální chirurgie

V recepčních prostorách Karolina proběhl dne 27. května křest knihy Základy speciální chirurgie prof. Pavla Pafka a kolektivu a Základů chirurgie prof. Jiří Valenty a kolektivu, které vydalo nakladatelství Galén ve spolupráci s Nakladatelstvím Karolinum.

Slavnostní prezentace se zahájil prorektor pro akademické kvalifikace prof. Mojmír Horyna.

Stručná učebnice Základy chirurgie je určena pro studenty bakalářských zdravotnických studijních programů a vychází ze sylabů vypracovaných na základě směrnic Evropské unie.

Nová učebnice Základy speciální chirurgie je určena pro studenty všeobecného i zubního lékařství přehledně seznamuje se základy speciální chirurgie a je členěna podle jednotlivých subspecializací chirurgie (např. chirurgie ústní, čelistní a obličejová, kardiochirurgie, cévní chirurgie, neurochirurgie, traumatologie, plastická chirurgie, pediatrická chirurgie, transplantace orgánů), v závěru každé kapitoly jsou zařazeny kontrolní otázky k ověření znalostí. Prof. Pafko připomněl, že publikace je výsledkem spolupráce celkem 28 autorů. "Když člověk píše nějaku knihu, musí přemýšlet o skupině lidí, která z ní bude čerpat. Pokud přemýšlím o úrovni znalosti všeobecných lékařů a produktem fakulty má být všeobecný lékař, pak je tato kniha pro studenta dostačující. Kdyby všichni všeobecní lékaři v České republice v oboru chirurgie znali to, co je v této knize, tak by to bylo perfektní," sdělil prof. Pafko.

Prorektor M. Horyna s prof. P. Pafkem

Prof. P. Pafko

Prof. J. Valenta




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.