5. září 2008

Přednáška „Naléhavost křesťanského sociálního myšlení v dnešní Evropě“

V pátek 5. září 2008 pořádalo Arcibiskupství pražské přednášku na téma „Naléhavost křesťanského sociálního myšlení v dnešní Evropě“, kterou přednesl prezident Francouzských sociálních týdnů a ředitel pro sociální ochranu a integraci generálního ředitelství pro zaměstnanost Jérôme Vignon. Tato přednáška proběhla v rámci Francouzských sociálních týdnů, na kterých se již od roku 1904 každoročně setkávají vědci a veřejně činné osobnosti, aby se společně s širokým publikem zamysleli nad rozličnými sociálními tématy.

Po přednášce následovala diskuze s předními českými odborníky moderovaná sociologem náboženství prof. Tomášem Halíkem.


Jérôme Vignon


Jérôme Vignon (narozen 6. září 1944) je absolventem pařížské École Polytechnique a École Nationale de la Statistique et de l'Administration Économique. Zabývá se především politickou a ekonomickou analýzou, řízením informačních systémů a zvláště geopolitickým a územním plánováním. V letech 1981-1984 byl členem kabinetu francouzského ministra financí Jacquesa Delorse. Do roku 1998, částečně v době, kdy byl Jacques Delors předsedou Evropské komise, působil Jérôme Vignon v jejím rámci jako ředitel jednotky pro výhledové analýzy. V roce 2000 se stal poradcem v generálním sekretariátu Evropské komise, kde byl pověřen přípravou Bílé knihy o evropské správě. V současné době pracuje jako ředitel pro sociální ochranu a integraci generálního ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Evropské komise.

Jérôme Vignon se stal v roce 2007 prezidentem Francouzských sociálních týdnů a současně od roku 2002 předsedá Křesťanským konferencím o globalizaci.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.