16. února 2009

Sbor a Orchestr UK Vás srdečně zve…


V novém semestru se Sbor a Orchestr UK těší na velice vzrušující program. Chtěli bychom navázat na nedávné úspěchy – provedení Dvořákovy Stabat Mater pro Hlávkovu nadaci 17. listopadu 2008 a hojně navštívené Rybovy mše vánoční v kostele Nejsv. Salvátora a na III. Interní klinice 1. LF a VFN v Praze. 


Naše plány v jarních a letních měsících tohoto akademického roku jsou mimořádně pestré a ambiciózní.


Sbor a Orchestr UK v Karolinu 17. listopadu 2008. Foto: Martin Pekárek


 19. března vystoupí Sbor i Orchestr již potřetí ve své historii ve Smetanově síni Obecního domu, kde bude reprezentovat svou Almu Mater na Konvenci Evropské univerzitní asociace. 8. dubna náš soubor zahraje a zapěje ve Velké aule Karolina na pozvání Spolku absolventů a přátel UK a následně 11. dubna rozezní Rytířský sál na hradě Karlštejn. Na rozehřátí před výjezdem do zahraničí provede 3. června v krásných prostorách Českého muzea hudby Beethovenovu 9. symfonii, kterou vzápětí Orchestr UK zahraje v italské Pise s tamějším univerzitním sborem pod taktovkou šéfdirigenta Haiga Utidjiana. Zároveň Sbor UK spojí své síly s Orchestrem a Sborem Univerzity v Kolíně nad Rýnem a společně provede Brahmsovo Německé requiem. Na oplátku je kolínský univerzitní sbor očekáván v Praze na jaře příštího roku.


         Všechny tyto plány můžeme realizovat spoléhajíce na pilnost a nadšení našich členů, jejichž počet již přesáhl šedesátku jak v orchestru, tak ve sboru. Nové členy ale stále rádi uvítáme (v orchestru pouze některé nástroje). V případě zájmu nás prosím kontaktujte e-mailem: sbor.uk@email.cz a orchestr@email.cz. Bližší informace o životě a organizaci Sboru a Orchestru UK naleznete na http://sites.google.com/a/ruk.cuni.cz/osuk/.




Těšíme se na Vás a na společné inspirující a radostné muzicírování!




Haig Utidjian






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.