21. dubna 2009

TISKOVÁ ZPRÁVA UNIVERZITY KARLOVY, 21. dubna 2009

Univerzita Karlova tímto reaguje na zprávy o chystaném vystoupení bývalého představitele Ku-Klux-Klanu Davida Duka na půdě UK.

Jak se ukázalo, přednáška Davida Duka se měla původně konat v rámci výuky na Institutu mezinárodních studií Fakulty sociálních věd UK v pátek 24. dubna 2009. Dle sdělení fakulty jsou na takto koncipované přednášky zváni představitelé extremistických organizací a politických stran, přičemž v diskusích se studenty zpravidla nedokáží své názory obhájit.

Vzhledem k osobě pana Duka a také k tomu, že není možné zakázat volný vstup na přednášku, které se dle dostupných informací chtěli zúčastnit i představitelé neonacistické scény (hrozilo by tedy zneužití přednášky k jiným, než výukovým účelům), bylo vystoupení Davida Duka na přednášce ze strany Fakulty sociálních věd UK zrušeno.

Aby bylo zabráněno jakýmkoli provokacím, dohodl se dnes rektor UK prof. V. Hampl s děkanem Fakulty sociálních věd UK prof. J. A. Víškem na tom, že se původně plánovaná přednáška neuskuteční vůbec. O celé věci již diskutoval děkan Víšek též se zástupci studentů.

UK v této věci poskytla i součinnost příslušnému útvaru Policie ČR.

Za správnost

Mgr. Václav Hájek

Odbor vnějších vztahů

Univerzita Karlova v Praze

tel:  +420 224 491 248

e-mail: pr@cuni.cz






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.