12. června 2009

Hlávkova kolej - ubytování v centru Prahy téměř zdarma

Ubytování v centru města v jednolůžkovém pokoji, dvě minuty chůze od Karlova náměstí téměř zdarma? I Je to v dnešní době vůbec možné? A přeci tu taková možnost je, i když samozřejmě ne pro každého.

Podle podmínek Nadace „Nadání Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových“ je totiž pro Univerzitu Karlovu v Praze vyhrazeno 60 míst na Hlávkově koleji, kde je cena ubytování výrazně snížena nadačním příspěvkem. Tato místa jsou určena pro studenty doktorských studijních programů nebo mladé akademické či vědecké pracovníky (i pro ty, kteří pracují v ústavech Akademie věd ČR), kteří dosahují výborných studijních nebo vědeckých a pedagogických výsledků, jsou nemajetní, nemají byt v Praze a nejsou podnikateli.

odmínky pro získání tohoto výhodného ubytování jsou již léta stejné a mnoho studentů by je jistě splnilo, ale pravděpodobně o této možnosti vůbec nevědí. Je těžké si jinak vysvětlit, že nejenže není obrovský přetlak na tato místa, ale např. v letošním roce dokonce zůstala vyhrazená kapacita nenaplněna a čeští studenti Univerzity Karlovy v Praze tak mohou mimořádně ještě do konce června 2009 podávat žádosti. Přitom někteří studenti doktorských studijních programů marně žádají o jednolůžkové pokoje v kolejích Univerzity Karlovy v Praze, o něž je všeobecně veliký zájem, ale kterých je velmi málo.

Více informací a vzor žádosti např. na stránkách





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.