3. srpna 2009

Účast českého týmu na 41. ročníku Mezinárodní chemické olympiády v Cambridge byla úspěšná

41. ročník Mezinárodní chemické olympiády byl dnes slavnostně zakončen v cambridgské katedrále King's Colleage Antechapel. Soutěže se letos zúčastnilo 250 soutěžících z 66 zemí světa. Řešení šesti teoretických a tří praktických úloh nejlépe zvládl Ruibo Wang z Číny.

Nejúspěšnějším účastníkem z české čtyřčlenné výpravy se stal Ondřej Henych z libereckého gymnázia v Jeronýmově ulici, který v soutěži získal stříbrnou medaili a obsadil v celkovém pořadí 35. místo. Ostatní členové reprezentačního týmu, Ondřej Hák z gymnázia v Hořicích, Petr Motloch z Gymnázia Petra Bezruče ve Frýdku-Místku a Pavel Švec z českobudějovického gymnázia v Jírovcově ulici, získali bronzové medaile.

I letos naši studenti výborně reprezentovali Českou republiku a věříme, že budou na Mezinárodní chemické olympiádě stejně úspěšní i příští rok v Tokiu.

Petr Holzhauser

head mentor

Změna garanta ChO

V červnu 2009 zažádala VŠCHT Praha o možnost stát se od příštího kalendářního roku garantem ChO a převzít tak agendu spojenou s organizací soutěže, kterou doposud vedl NIDM. Rozhodnutím ministryně školství, mládeže a tělovýchovy ze dne 30. 6. 2009 bylo této žádosti vyhověno.

VŠCHT Praha se zavázala:

· nadále organizovat ChO ve spolupráci s ostatními vysokými školami a fakultami chemického a přírodovědného zaměření,

· z vlastních zdrojů poskytnout režii a kvalitní logistické a personální zajištění soutěže,

· zachovat stávající zaběhlý systém fungování soutěže včetně rotace Ústředního kola mezi VŠ, které o pořadatelství projeví zájem,

· pokračovat ve spolupráci s NIDM na společných projektech,

· zachovat a nadále posílit spolupráci s autorskými kolektivy z vysokých a středních škol v rámci celé ČR,

· ke zlepšení propagace a medializace ChO a chemie na základních a středních školách s cílem zvýšit počet účastníků soutěže,

· nadále usilovat o získávání grantových prostředků pokrývající doprovodné akce (LOS Běstvina, přípravná soustředění před IChO, semináře pro učitele apod.),

· požádat partnery z chemického průmyslu o spolupráci a získat tak další finanční zdroje pro ChO.

Organizační a technické detaily související se změnou garanta soutěže budou prodiskutovány na nejbližším řádném zasedání Ústřední komise ChO v září 2009.

RNDr. Petr Holzhauser

předseda ÚK ChO










Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.