2. října 2009

Rektor UK Václav Hampl obdržel Svatováclavskou medaili za aktivní dlouhodobou podporu nekomerčních projektů

Fanfáry pro žestě a varhany zahájily 30. září v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě XI. ročník Svatováclavského večera. Jeho součástí bylo kromě koncertu duchovní hudby a slavnostního podepsání Memoranda MENE TEKEL také předání pamětních Svatováclavských medailí. Držitelem jedné z nich se stal také rektor Univerzity Karlovy Prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.

foto©Jiří Nedvěd

Letošní XI. ročník Svatováclavského večera byl věnován stále aktuálnímu boji proti totalitě, zlu a násilí. Pamětní Svatováclavskou medailí jsou oceňováni vrcholní představitelé významných institucí, kteří svou aktivní podporou a osobní účastí dlouhodobě podporují nekomerční projekty, jejichž posláním je připomínání a zveřejňování odkazu obětí a hrdinů novodobých dějin – politických vězňů.

foto©Jiří Nedvěd

foto©Jiří Nedvěd

Letošními laureáty pamětní medaile svatého Václava jsou Jure Knezović, prezident Inter-ASSO (mezinárodní asociace bývalých politických vězňů a obětí komunismu), MUDr. Pavel Bém, primátor hl. m. Prahy, Prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc., rektor Univerzity Karlovy a PhDr. Pavel Žáček, Ph.D., ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů.

foto©Jiří Nedvěd

Svatováclavskou medaili za rok 2009 předali navrženým laureátům J. E. kardinál Miloslav Vlk, předseda Ekumenické rady církví v ČR ThDr. Pavel Černý Th.D. a předsedkyně Konfederace politických vězňů ČR MUDr. Naděžda Kavalírová.

foto©Jiří Nedvěd

foto©Jiří Nedvěd





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.