Rozvoj je nedílně spojen s tradicí

15. října 2009

„Univerzita Karlova jako mezinárodně ukotvená instituce špičkové vědy a výuky, jako místo atraktivní a přívětivé pro své studenty i pracovníky s moderním zázemím a vybavením,  jako sebevědomé a soudržné kulturní společenství, to je vize, se kterou předstoupil na předvolebním setkání jediný kandidát na funkci rektora, prof. Václav Hampl.


Stávající rektor Univerzity Karlovy v Praze prof. Václav Hampl seznámil ve čtvrtek 15. října 2009 na předvolebním zasedání Akademického senátu UK veřejnost a členy univerzitní obce s hlavními body svého programu pro kandidaturu na příští volební období. Setkání se konalo týden před vlastním konáním volby.


Prof. Hampl se ve svém vystoupení věnoval tématům společného poslání akademické obce a vyhnul se tak parafrázování tezí volebního programu, které jsou téměř již čtyři měsíce zveřejněny a které prodiskutoval s fakultními senáty. Pět klíčových pojmů budoucího programu – otevřenost, dynamika, kvalita, autonomie a znalosti - nebylo vybráno náhodně, tvoří anagram odkaz. Univerzita by se podle kandidáta měla stát symbolem stability, kreativity a odpovědnosti podložené kompetencemi.


Termín podávání přihlášek pro kandidaturu na funkci rektora uplynul 23. září 2009 a do té doby došlo devět návrhů akademických senátů fakult a tři podpůrná stanoviska, která všechna navrhovala jediného kandidáta. Stejně jako v roce 2005 připravil Akademický senát program předvolebního zasedání, během kterého se kandidát představil.


P.K.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.