30. listopadu 2009

Dějiny, film a lidská práva

Seminář projektu Dějiny, film a lidská práva se koná od 30. listopadu do 7. prosince 2009 ve Svatém Janu pod Skalou. Projekt je určený studentům posledních ročníků magisterských studií a doktorandům a snaží se prohloubit znalosti o problematice lidských práv pomocí dokumentárních filmů.


Studenti se budou podílet na výběru dvaceti filmů, které budou sloužit jako výukové materiály pro dokumentárně-filmové semináře na vysokých školách. Po skončení semináře budou mít účastníci měsíc na přípravu vlastních filmových seminářů, které povedou v první polovině roku 2010.


Projekt společnosti Člověk v tísni a Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět zaštítili odbornice na lidská práva Mgr. Blanka Čechová a Doc. Paedr. et Mgr. Miroslav Vaněk, PhD. a kolektiv Centra orální historie při Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR.


Přihlásit se je možné do 9. listopadu 2009 na adrese . Podmínkou přihlášení je zaslání CV a motivačního dopisu na téma ,,Proč a jak chci pracovat s dokumentárním filmem na své katedře a jaké téma mě zajímá?“

Více informací zde.

Pozvánka na seminář

Přihláška na seminář





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.