18. listopadu 2009

Ceny adiktologie za výjimečný přínos oboru

Bývalý Národní protidrogový koordinátor a současný primátor hlavního města Prahy MUDr. Pavel Bém obdržel dne 19. listopadu Cenu adiktologie 2009. Centrum adiktologie Psychiatrické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice a 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy se rozhodlo od letošního roku udělovat i Anticenu BAD TRIP. Rada Anticeny ji udělila náměstkovi ministra vnitra Jiřímu Komorousovi.


Jiří Komorous obdržel Anticenu BAD TRIP za jím vypracovaná kritéria pro umísťování dětí do „křesťanské internátní školy“. Komorous pravidla vytvořil pro projekt Antidrogové agentury Médea nazvaný VYPÁTREJ A ZACHRAŇ“, který je zaměřený na vypátrání nezletilých dětí s drogovými návyky a na jejich návrat do normálního života. Mezi indikační kritéria pro zavření do polepšovny jsou nejen experimenty s drogami, ale třeba i nízké sebevědomí, deprese, rebelie a záškoláctví.

U příležitosti každoročního udílení Ceny adiktologie uspořádalo Centrum adiktologie Psychiatrické kliniky 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice sympozium, na kterém vystoupil protidrogový koordinátor EU Carel Edwards.



Dosavadní laureáti Ceny adiktologie

2006

Cenu adiktologie za výjimečný přínos oboru obdrželi doc. MUDr. Jaroslav Skála, CSc., a PhDr. Luděk Kubička, CSc.

2007

Cenu adiktologie „za výjimečný přínos v adiktologii“ získala MUDr. Jana Novotná.

2008

Cenu adiktologie za výjimečný přínos v léčbě závislostí a rovněž za celoživotní vědecké a publikační aktivity v oboru dostal MUDr. Karel Hampl, CSc.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.