18. listopadu 2009

Vysokoškoláci mají příležitost

18.11.2009, autor: (red)

Jižní Čechy - Studenti českých vysokých škol se mohou až do 6. prosince letošního roku přihlásit do Modelu Evropské unie, který je součástí Pražského studentského summitu, prestižního vzdělávacího projektu v oblasti diplomacie a mezinárodních vztahů.

Model Evropské unie (Model EU) poskytuje vysokoškolským posluchačům unikátní možnost nahlédnout do fungování mezinárodní organizace a okusit, co všechno obnáší činnost Rady EU, vrcholného orgánu Unie, a to prostřednictvím autentické simulace diplomatických jednání. Na několik měsíců se účastníci promění ve vrcholné představitele členských států EU a budou se snažit hájit zájmy té země, která jim bude přidělena na základě výsledků přijímacího řízení. Informace o způsobu přihlašování naleznete na našich internetových stánkách www.eumodel.cz.

"Naším cílem je přiblížit studentům unijní problematiku jiným způsobem, než jak je podávána v odborných knihách či na univerzitních přednáškách," vysvětluje Jakub Krejčíř, koordinátor Modelu EU. "Tím, že budou sami projednávat aktuální výzvy, s nimiž se Evropská unie potýká, a hledat jejich kompromisní řešení, lépe celý mechanismus pochopí. Zároveň se účastníci zlepší v mluveném projevu a naučí se efektivně pracovat s informačními zdroji," dodává. Model Evropské unie probíhá, stejně jako Pražský studentský summit, ve dvou fázích. Přípravná setkání, která proběhnou v lednu a únoru příštího roku, slouží k seznámení s projednávanými tématy, umožňují diskusi s významnými hosty z diplomatické, akademické či privátní sféry.

Bližší informace u tiskové mluvčí Summitu Sue Nguyen (tel.:723 681 975, mail: ) nebo přímo na internetových stránkách: www.studentsummit.cz.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.