22. listopadu 2009

Informační den UK


Více než 3000 zájemců o studium  přišlo v sobotu 21. listopadu na tradiční Informační den o možnostech vzdělávání na Univerzitě Karlově, který se konal v prostorách 1. lékařské a přírodovědecké fakulty na pražském Albertově.

Hloučky zájemců o studium se u stánků s prezentacemi jednotlivých fakult snažily vybrat co nejvíce informačních podkladů  a živě debatovaly se zástupci fakult o možnostech přijetí do bakalářského, magisterského a doktorandského studia. Zájemci o studium měli možnost hovořit o zkušenostech se studiem na Univerzitě Karlově i se studenty přírodovědecké fakulty.

"Jsem tu dnes od rána a určitě se to vyplatilo sem zajít", říká Dominika, která prozatím váhala mezi filozofickou a právnickou fakultu.  "Dívala jsem se na webové stránky a tam jsem tomu moc neporozuměla, hlavně stran přijímaček. Proto jsem se přišla optat a dozvěděla se spoustu věcí, které vůbec na internetu nebyly," sděluje a odbíhá na další prezentaci do velké posluchárny.


Ani největší posluchárna přírodovědecké fakulty však nestačila pojmout všechny zájemce a tak mnozí zasedli i  na schody před posluchárnou. Studenti přicházeli často v doprovodu rodičů a  napjatě sledovali výklad. Ticho přerušily až vzrušené hovory po prezentaci, v níž byly mimo jiné uvedeny i počty přihlášených a přijatých za poslední roky.


P.K.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.