3. prosince 2009

Alšova země 2009


Výtvarná soutěž pro děti a mládež Alšova země 2009 představila oceněné práce


V pondělí 30. listopadu 2009 byla slavnostní vernisáží v atriu Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Sněmovní 4, Praha 1, zahájena výstava vítězných prací celostátní výtvarné soutěže ALŠOVA ZEMĚ. Letošní přehlídka nejlepších prací se uskutečňuje pod záštitou 1. místopředsedkyně PS PČR paní Miroslavy Němcové a poslance PS PČR pana Petra Bratského. Slavnostního zahájení se zúčastnili představitelé MŠMT ČR, Parlamentu ČR a UK v Praze, Pedagogické fakulty.


Tuto pozornost si ALŠOVA ZEMĚ opravdu zaslouží. Představuje nejstarší výtvarnou soutěž pro děti a mládež v Evropě, která trvá bez přerušení již 42 let. Pod organizačním a odborným vedením katedry výtvarné výchovy UK v Praze, Pedagogické fakulty se tato soutěž stala prestižní výtvarnou aktivitou pro děti od 4 do 18 let, tematicky neomezenou, otevřenou zájemcům ze všech typů a stupňů škol i mimoškolních zařízení. Nejlepší práce jsou prezentovány na četných výstavách v ČR i v zahraničí a archivovány jako cenný metodický materiál.


Každá výstava přináší něco nového. Prezentuje názorně nové přístupy k výtvarné pedagogice, prezentuje její vysokou úroveň na veřejnosti, inspiruje všechny, kteří pracují s dětmi a mládeží. Proto se každá výstava těší pozornosti odborníků i široké veřejnosti. Vernisáž v Poslanecké sněmovně byla toho jasným důkazem.




Kontaktní adresa:


PhDr. Jana Skarlantová, Katedra výtvarné výchovy,


Univerzity Karlova v Praze, Pedagogická fakulta,


M. D. Rettigové 4, 116 39 Praha







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.