10. prosince 2009

Prohlaseni predsednictva AS MFF UK k vyrazeni vysledku vyzkumu z RIV

Předsednictvo Akademického senátu MFF UK vyzývá předsednictvo Rady vysokých škol k razantnímu odmítnutí způsobu, jakým se provádí hodnocení výsledků výzkumu a vývoje v roce 2009, neboť tento způsob má zjevně naprosto chaotický charakter.

Výsledky tohoto hodnocení, které naši fakultu jednou ukazují jako nejvýkonnější vědeckou instituci v ČR, a podruhé její započítávané výsledky zredukují z pochybných formálních důvodů skoro na polovinu, podle našeho názoru nevypovídají o vědeckých výsledcích hodnocených institucí, ale o nekvalitě realizace zákona č. 130/2002 Sb. v platném znění, kterou předvádí Rada pro výzkum, vývoj a inovace se svými orgány.

Místo abychom diskutovali o detailech, dovolíme si konstatovat, že hodnocení vědy, které z formálních důvodů vyloučí ze započítávání výsledky publikované v renomovaných světových časopisech s vysokým impaktním faktorem, je špatné a že práce hodnotícího orgánu je zjevně proti duchu zákona č. 130/2002 Sb., pravděpodobně i proti jeho liteře a jistě proti dobrým mravům.

Prohlášení je k dispozici take na zde

Jiřií Lipovský, jednatel AS MFF UK






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.