16. prosince 2009

Prezentace knihy Transplantace jater


V úterý 15. prosince 2009 se konalo slavnostní představení knihy Transplantace jater. Prezentace nové pulikace Nakladatelství Karolinum se zúčastnili autoři Pavel Trunečka, Miloš Adamec, prorektor Mojmír Horyna a ředitel Nakladatelství Karolinum Jaroslav Jirsa.

"Kompendium je třetím svazkem knižní řady věnované jednotlivým oborům transplantační medicíny a vychází vstříc dnešním lékařům svým dvojjazyčným zpracováním," uvedl ředitel Nakladatelství Karolinum Jaroslav Jirsa. "Jsme si vědomi, že v současné době neexistuje publikace věnovaná historii transplantací a proto bychom rádi tuto mezeru v dohledné době zaplnili," přislíbil ředitel nakladatelství v závěru své řeči.

Publikace Transplantace jater byla připravena ve spolupráci s lékaři Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze a podává reprezentativní obraz současného stavu oboru v ČR.Kniha zahrnuje diagnózu selhání tohoto orgánu, indikaci a techniku chirurgického zákroku podle druhu onemocnění transplantovaného orgánu, problematiku před- a pooperačních komplikací a jejich léčby i celkové péče o pacienty s transplantovanými játry. Zvláštní kapitoly jsou věnovány transplantaci jater u dětí, komplikacím u jiných orgánů či těhotenství u pacientek po transplantaci.

Publikaci je možné zakoupit na internetovém knihkupectví Karolinum.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.