4. ledna 2010

Cena za prezentaci UK a Cena za tvůrčí počin UK


Zdůvodněné návrhy na udělení Ceny za prezentaci Univerzity Karlovy v Praze a Ceny za tvůrčí počin Univerzity Karlovy v Praze mohou v termínu od 1. ledna do konce února podávat rektorovi děkani fakult, ředitelé dalších součástí, členové vědecké rady univerzity, členové správní rady univerzity a členové akademického senátu univerzity.


Cena za prezentaci Univerzity Karlovy v Praze

Cena se uděluje za pozitivní počin, který má významný dopad na vytváření obrazu vnímání Univerzity Karlovy v Praze v široké veřejnosti a může být udělena jednotlivci, případně skupině jednotlivců, bez ohledu na příslušnost k akademické obci univerzity.

Statut ceny naleznete  zde.


Cena za tvůrčí počin Univerzity Karlovy v Praze

Cena za tvůrčí počin se uděluje za významný a originální tvůrčí počin, například odbornou  časopiseckou nebo knižní publikaci, umělecké dílo, pořádání výstavy, realizovaný patent, apod. Oceněným může být pracovník nebo pracovní tým působící na univerzitě.

Statut ceny naleznete zde.


Návrhy na udělení ceny za rok 2009 podávají vědecké rady fakult nebo vysokoškolských ústavů anebo členové vědecké rady univerzity v termínu od 1. ledna do konce února běžného kalendářního roku rektorovi.


Cenu za tvůrčí počin si loni odnesl tým z katedry zoologie Přírodovědecké fakulty UK. Mgr. Robert Černý, Ph.D., Mgr. Vladimír Soukup a prof. RNDr. Ivan Horáček, CSc., prezentovali v nejprestižnějším přírodovědeckém časopise Nature objev, který podstatným způsobem mění představy o vývojových mechanismech vzniku zubů. 


Cena za prezentaci si v loňském roce odnesl velmi mladý tým reprezentovaný PhDr. Petrem Blažkem, Ph.D., Patrikem Eichlerem a Mgr. Jakubem Jarešem za přípravu aktivit k připomenutí činu Jana Palacha.

O oceněných v minulých ročnících čtěte zde:

Historicky první udělení Ceny za prezentaci Univerzity Karlovy,Ocenění za vynikající reprezentaci Univerzity Karlovy už podruhé.

 

           





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.