27. ledna 2010

Gaudeamus 2010

Informace o oborech a přijímacím řízení UK na Výstavišti Praha: Ve dnech 26.-27. ledna probíhá Veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2010. Na veletrhu prezentuje univerzita své studijní programy v konkurenci se 140 dalšími českými, ale i zahraničními vzdělávacími institucemi, univerzitami, vysokými a vyššími odbornými školami.



Maturita a co pak? Odpověď na tuto otázku se snaží poskytnout na výstavním stánku UK zástupci přírodovědných i humanitních fakult a IPC. Na pražském Gaudeamu se představuje Matematicko-fyzikální fakulta, Farmaceutická fakulta Hradec Králové, Filozofická fakulta, Fakulta sociálních věd, Lékařská fakulta Plzeň, Přírodovědecká fakulta, Pedagogická fakulta, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Ústav pro jazykovou a odbornou péči. Uchazeči o studium na fakultách, které nemají své zástupce na veletržním stánku UK, mají dnes od 13.35 hod. možnost se v rámci 40 minutového bloku Univerzity Karlovy dozvědět podrobné informace o přijímacím řízení a studiu.




Vizuálně elegantně pojatý stánkek Univerzity Karlovy se nachází po levé straně Křižíkova pavilonu E, přímo proti stánku partnerských německých univerzit z Lipska, Halle a Jeny. Prezentace UK se promítá na velkoformátové televizi a zúčastněné fakulty poskytují zájemcům o studium brožury a rozmnožené informace o studiu a přípravných kurzech, které pro ně pořádají. UJOP svoji prezentaci zaměřil především na propagaci jazykových kurzů angličtiny.





Veletrh je dnes otevřen pro veřejnost od 8 do 16 hodin. Stoupající zájem o veletrh Gaudamus ze strany vysokoškolských a univerzitních míst  souvisí s pravděpodobně očekávaným poklesem počtu studentů vzhledem k demografickým změnám. Snaha ze strany vystavovatelů oslovit potencionální uchazeče se projevuje nejen v nárůstu počtu prezentovaných institucí, ale i investicemi, které jednotlivé školy do boje o své budoucí studenty vkládají.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.