3. března 2010

Mezinárodní seminář „Politika ochrany klimatu: cesta z Kodaně“.

Praha, 3. března 2010

TISKOVÁ ZPRÁVA


Z iniciativy senátora a ředitele Centra pro otázky životního prostředí UK v Praze prof. Bedřicha Moldana se v Senátu Parlamentu České republiky za velkého zájmu odborné veřejnosti uskutečnil dne 3. března 2010 mezinárodní seminář „Politika ochrany klimatu: cesta z Kodaně“.


Představitelé evropských zemí a institucí společně s českými odborníky ze státní, soukromé a neziskové sféry reflektovali prosincová jednání Kodaňské konference a závěry, které přinesla. Zároveň diskutovali, jakým směrem by se mezinárodní jednání o klimatu po Kodani měla posunout dál a jakou roli by mohli hrát jednotliví klíčoví hráči, politická uskupení a organizace i transatlantické partnerství. Diskutovány byly i dopady Kodaňské dohody na evropský a český průmysl a energetiku.


„Velmi bolestivě vnímám nedostatek diskuse o změně klimatu na české politické scéně. Jsem rád, že tento seminář přispěl k otevření diskuse na toto téma v České republice,“ prohlásil závěrem semináře senátor Bedřich Moldan.


Seminář organizovali – Centrum pro otázky životního prostředí UK a Heinrich-Böll-Stiftung ve spolupráci se senátním Výborem pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí.












Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.