12. března 2010

Jak se studuje v USA…

Zelená posluchárna opět ožila dne 3. března 2010 seminářem IPC UK o studiu v zahraničí. Tématem semináře bylo tentokrát studium v USA a jeho hosty Ing. Jakub Tesař – USA Education Adviser z Fulbrightovy komise a tři studenti, kteří se podělili o své studijní a jiné zážitky z USA. Mgr. Jana Šafaříková, absolventka kulturologie na FF UK, poreferovala přítomným o svém pobytu na University of Miami, Martin Vyleťal, student mediálních studií FSV UK, přiblížil, jak to chodí na State University of New Orleans, a Kateřina Fischerová z MFF UK přenesla na chvíli akademické publikum do New Yorku – konkrétně na State University of New York at New Paltz.

Ing. Tesař svým fundovaným příspěvkem přítomným studentům objasnil, o jaká stipendia se mohou prostřednictvím Fulbrightovy komise ucházet a o jakých Fulbrightova komise pouze informuje. Zásadním sdělením byl také fakt, že uchazečem o stipendium v USA u Fulbrightovy komise může být pouze absolvent bakalářského studijního programu. Studentům bylo doporučeno připravovat se na výběrová řízení u „Fulbrighta“ nejméně rok a půl a více předem. Více informací se zájemci mohou dočíst přímo na stránkách Fulbrightovy komise: www.fulbright.cz.

Kdo se nestihl nebo z nějakých důvodů nemohl na seminář dostavit, může si stáhnout prezentace o studiu v USA z tohoto umístění: http://www.cuni.cz/UK-1473.html

Z této stránky je možné se dostat na registrační formulář dalšího semináře, který se uskuteční 12. dubna 2010 14:00 opět v Zelené posluchárně a jeho tématem bude tentokrát „Studium ve Francii“. Všichni studenti UK jsou srdečně zváni!

Mgr. Lída Svobodová – IPC UK






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.