25. března 2010

Studenti UK hledají královského kandidáta

V rámci Pražského Majálesu 2010 budou studenti vybírat také svého krále, proto na Univerzitě Karlově hledají toho nejlepšího kandidáta. (tisková zpráva)

Ve volbě Krále Majálesu se nejedná pouze o studentskou recesi a královskou korunu. Ve hře je také finanční prémie 5000 Kč pro vítěze tohoto klání, a věcné ceny v podobě binárních hodinek The One 01 a soudku piva či mediální pozornost a symbolický klíč od Prahy, které se nově zvolenému studentskému králi nebo královně dostane.

Studenti Univerzity Karlovy proto hledají svého kandidáta na tento post. Jeho volbu v rámci UK pak zaštiťuje Studentská unie UK. Prvním krokem možného budoucího krále či královny je sestavení volebního programu, který by v případě svého zvolení jako úřadující panovník studentstva prosazoval a uskutečňoval. Od tohoto volebního programu se odvíjí i získávání co největšího počtu příznivců, které je pro zvolení nezbytné.

Informace o hledání kandidáta za UK: http://www.suuk.cz/majales2010

Informace o volbě Krále Majálesu: http://praha.majales.cz/volba-krale/

Doplňující informace:

Studentská unie UK je platformou, kde spolu mohou spolupracovat studenti a studentské organizace. Cíle jsou jednoduché – podpořit a zaštítit spolupráci studentských organizací, ukázat aktivním studentům, jak se mohou zapojit do spolkového života, a v neposlední řadě zlepšit kulturní a společenský život na Univerzitě Karlově.

Majáles 2010, který se koná 30. dubna, je jednou z největších studentských akcí v České republice a jeho pražskou část organizuje StudentZone ve spolupráci se Studentskou unií UK a Studentskou unií ČVUT. Majáles nezahrnuje pouze festivalovou část v pražské Stromovce, ale i další doprovodné akce jako Majáles Underground, Okultění 2010 či Pavlač 2010. V rámci hlavního dne oslav je připraven také Jarmark studentských organizací či Jarmark národů.

Další informace:

Vojtěch Kopal, radní pro vnější vztahy

Mobil: +420 724 786 548

E-mail: pr@suuk.cz

Studentská unie UK

http://www.suuk.cz

Fotografie poskytlo UKáčko.cz – portál studentů UK






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.