1. dubna 2010

UNIVERZITA KARLOVA OSLAVÍ 662. VÝROČÍ SVÉHO ZALOŽENÍ

Ve středu 7. dubna 2010 (Den vzdělanosti – významný den) si Univerzita Karlova na slavnostním zasedání připomene 662. výročí založení této nejstarší středoevropské univerzity. Při této příležitosti budou představeni nově jmenovaní děkani a prorektoři a současně budou předána tradiční ocenění Univerzity Karlovy. (tisková zpráva, 1. dubna 2010)

Slavnostní zasedání proběhne ve Velké aule historické budovy Karolina od 14 hod. Jeho již tradiční součástí je i letos předávání ocenění a medailí Univerzity Karlovy. První z nich, Cena za prezentaci, je udělována rektorem Univerzity Karlovy Václavem Hamplem za pozitivní počin, který má významný dopad na vytváření obrazu vnímání UK širokou veřejností. V minulosti ji získali například PhDr. Petr Blažek, Ph.D., Patrik Eichler a Mgr. Jakub Jareš za přípravu aktivit k připomenutí hrdinského činu Jana Palacha. 

Druhým oceněním je Cena za tvůrčí počin, již rektor UK uděluje za významný a originální tvůrčí počin pracovníkům či pracovním týmům působícím na univerzitě, například za odbornou publikaci, umělecké dílo, realizovaný patent apod. Mezi jeho držitele z minulých let patří například tým z katedry zoologie ve složení Mgr. Robert Černý, Ph.D., Mrg. Vladimír Soukup a prof. RNDr. Ivan Horáček, CSc., který prezentoval v nejprestižnějším přírodovědeckém časopise Nature objev, jenž výrazně mění představy o vývojových mechanismech vzniku zubů.

V rámci oslav předá prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc., rektor Univerzity Karlovy, také čestný titul Doktor honoris causa filozofických věd prof. Dr. Walterovi Papemu z Univerzity v Kolíně nad Rýnem za mimořádný příspěvek k rozvoji a prohlubování česko-německých vztahů v oblasti vědy, kultury a vzdělávání.

Program zveřejněn zde













Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.