20 let spolupráce mezi Právnickou fakultou UK a Právnickou fakultou University of San Francisco

14. července 2010



Dne  14.7.2010  se  v budově  Karolina  uskutečnila  slavnost  u příležitosti  konání  jubilejní  20.  letní  školy  Právnické  fakulty University of San Francisco (USF) organizované ve spolupráci s Právnickou fakultou Univerzity Karlovy v Praze.

Letní škola Právnické fakulty USF v Praze je ojedinělá tím, že každoročně umožňuje až čtyřem českým pedagogům, aby pro americké studenty vedli kurz uznávaný American Bar Association jako část studia na americké univerzitě.

Za dobu realizace letních škol USF v Praze se jich zúčastnilo více jak 1200 amerických studentů. Recipročně USF nabízí pro vybrané studenty z Právnické fakulty studium v programu LL.M. za zvýhodněných finančních podmínek.

V souvislosti s oslavou dvaceti let spolupráce mezi právnickými fakultami proběhlo i jednání mezi oběma děkany prof. JUDr. Alešem Gerlochem, CSc. a prof. Jeffreyem Brandem, kteří potvrdili zájem, aby se program vzájemné spolupráce rozvíjel i v dalších letech.

Slavnostní setkání ve Velké aule Karolina zahájil proděkan pro zahraniční záležitosti Právnické fakulty UK prof. JUDr. Milan Damohorský, DrSc. Projevy zazněly z úst prorektora UK pro zahraniční záležitosti prof. MUDr. Jana Škrhy, DrSc., MBA, Chargé d´Affaires USA v České republice pana Johna Ordwaye, děkana Právnické fakulty UK prof. JUDr. Aleše Gerlocha, CSc. a děkana Právnické fakulty USF prof. Jeffreyho Branda. Řečníci vysoce ocenili význam a přínos dvacetileté spolupráce mezi právnickými fakultami USF a UK.  Kromě čestných hostů se akce zúčastnili také američtí studenti letošní Letní školy, čeští i američtí vyučující, kteří se na výuce v Letní škole podílejí, absolventi studijních pobytů na USF z řad bývalých studentů UK a další.

Spolupráce mezi fakultami byla navázána již roku 1990, kdy se o ni zásadním způsobem zasloužili prof. Eldon Reiley a nedávno zesnulí prof. JUDr. Vojtěch Cepl, CSc. a prof. JUDr. Antonín Kerner, DrSc. Spolupráce Právnické fakulty UK a Právnické fakulty USF je oběma stranami velmi vysoce oceňována a je považována za velice přínosnou. Umožňuje zprostředkování kontaktů mezi studenty i pedagogy z ČR a USA, jejich kariérní a odborný růst.


Mgr. David Kohout, JUDr. Richard Král, Ph.D., LL.M.








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.