31. srpna 2010

Vzdělávání v kontextu globálních změn

Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze ve spolupráci s Českou sekcí World Council of Education Comparative Societies pořádá pod záštitou rektora prof. RNDr. Václava Hampla, DrSc. ve dnech 30. 8. - 3. 9. mezinárodní konferenci Educational Change in the Global Context.


Po celý týden se budou výzkumníci z Evropy, USA, ale také Japonska, Filipín či Brazílie setkávat na jednáních ve čtyřech tematických sekcích a sympoziích. Posláním konference je přispět k výměně poznatků o tom, jak globální změny ovlivňují vzdělávací systémy, vzdělávací politiku různých zemí až po úroveň jednotlivých škol a školního vzdělávání.


Každý den je na programu přednáška významného světového experta na vzdělávání. Wolfgang Mitter, profesor komparativní pedagogiky z Německého institutu mezinárodního pedagogického výzkumu se dlouhodobě zabývá výzkumem vzdělávání v oblasti východní Evropy. Profesor Mark Bray z Univerzity Hongkong se ve své analýze věnuje sociálním a technologickým aspektům fenoménu soukromého doučování jako součásti panující kultury vzdělávání v Asii, USA, Evropě i Africe. Profesor Joseph Tobin ze Státní univerzity v Arizoně seznámí s výsledky mezinárodního interdisciplinárního projektu zabývajícího se pohledy rodičů – imigrantů na předškolní výchovu. Profesor Anthony Welch z Univerzity v Sydney přichází s vyhodnocením specifické australské zkušenosti s vývojem multikulturalismu ve vzdělávání.


V závěrečné panelové diskusi se k tématu transformace vzdělávání v posttotalitních zemích vyjádří akademici ze střední a východní Evropy, Německa a USA.


Podrobnější informace o programu a účastnících na webových stránkách konference konference .




Kontakt:


prof. PhDr. Eliška Walterová, CSc.,


ředitelka Ústavu výzkumu a rozvoje vzdělávání UK PedF a předsedkyně konference


eliska.walterova@pedf.cuni.cz


tel. 221900530






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.