11. října 2010

Studenti Univerzity Karlovy zahájili akademický rok vlastním festivalem

Tisková zpráva:

Již druhým rokem uspořádala Studentská unie UK a Univerzita Karlova festival, kterým 9. října přivítaly studenty v novém akademickém roce. Hlavním lákadlem byly kapely MIDI LIDI, CCTV Allstars, Zrní a nebo seskupení Improliga.

Studenti se na akci mohli seznámit se spolky a sdruženími, které na Univerzitě Karlově působí a které si v rámci svých stánků připravily pro studenty bohatý doprovodný program.

Studentům vůbec nevadilo, že by měli přijít do školy v sobotu a nakonec na akci dorazilo přes tisíc účastníků, ke kterým nejprve promluvil Slaven Elčić, předseda Studentské unie UK. Elčić všechny přivítal a představil projekt Jarmarku a nastínil činnost Studentské unie UK, která akci zajišťovala a obecně se svojí činností snaží o přispění ke kulturnímu a společenskému životu na univerzitě. Studenty přišel také navštívit rektor Univerzity Karlovy, prof. Václav Hampl, který popřál studentům úspěšný nadcházející akademický rok a připomněl, že studium na UK by neměla být jen dřina, ale také vzájemné setkávání a zábava. “Období studia je tou nejlepší části života,”  mimo jiné vzkázal rektor studentům.

“Počasí vyšlo, kapely hrály skvostně, účastníci s nadšením obíhali stánky,” hodnotí akci Slaven Elčić a dodává: “celková atmosféra akce byla přesně taková, v jakou jsme doufali.” Mimo jiné tak poukazuje na minulý ročník, kdy sněžilo, přestože se akce konala v polovině října.

Studentský jarmark proběhl na nádvoří Karolina a v prostorách studentského klubu K4.


Doplňující informace:

Studentská unie UK je platformou, kde spolu mohou spolupracovat studenti a studentské organizace. Cíle jsou jednoduché – podpořit a zaštítit spolupráci studentských organizací, ukázat aktivním studentům, jak se mohou zapojit do spolkového života, a v neposlední řadě zlepšit kulturní a společenský život na Univerzitě Karlově.


Další informace:

Vojtěch Kopal, radní pro vnější vztahy

Mobil: +420 724 786 548

E-mail:

http://www.suuk.cz






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.