Cenu Knihovna roku 2010 získala Univerzita v Kostnici

3. listopadu 2010


Stovky studentů Univerzity Karlovy se již seznámily s německou „Knihovnou roku 2010“. Tou byla 24. října vyhlášena Univerzitní knihovna v Kostnici. Od roku 1991 spolupracuje UK s kostnickou univerzitou a v rámci mezinárodní výměny využili služby kostnické knihovny studenti práv, germanistiky, historie, sociologie, archeologie, slavistiky, anglistiky, politologie, archeologie, masová komunikace, knihovnictví, komputační linguistiky, informatiky, matematiky, statistiky a ekonomie. Katalog nabízí více jak dva miliony svazků a kromě volně dostupných knih se servis orientuje i na elektronické zdroje.

„Univerzitní knihovna v Kostnici vytvořila přesvědčivou koncepci orientovanou na zákazníka. Očividné je to především u otevírací doby – jako první německá knihovna v roce 2001 zavedla 24 hodinovou otevírací dobu. Zaměření na poskytování servisu se rovněž projevuje v pravidelně prováděných výzkumech uživatelů knihovny. Výsledky průzkumů se pokaždé aplikují a vedou k jejímu dalšímu vylepšení. Velký význam má i zprostředkovávání informačních dovedností studujícím,“ uvedl prof. Michal Göring,  předseda představenstva Zeit-Stuftung Ebelin und Gerd Bucerius.

Katalog kostnické univerzitní knihovny nabízí více jak dva miliony svazků a kromě volně dostupných knih se servis orientuje i na elektronické zdroje.

Nadace Zeit-Stuftung Ebelin und Gerd Bucerius společně s Německým svazem knihoven (Deutscher Bibliotheksverband) udílela cenu „Knihovna roku“ již po jedenácté.

P.K.







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.