‹  Říjen 2016  ›

SoNe
12
PoÚtStČtSoNe
3456789
PoÚtStČtSoNe
10111213141516
PoÚtStČtSoNe
17181920212223
PoÚtStČtSoNe
24252627282930
Po
31

1. října 2016

Open square festival

1. října 2016 odpoledne se na náměstí Jana Palacha v Praze uskuteční již 3. ročník kulturního festivalu Open Square. Návštěvníky čekají popularizační přednášky, výstavy, workshopy, divadla, koncerty, urban walks či debaty s architekty a umělci o podobě centra Prahy.


3. října 2016

Vstup do profesního života

V pracovním procesu tráví většina populace třetinu života. Není to málo, proto stojí za to si rozmyslet, jak toto období nejlépe nastartovat. Podle řady průzkumů stávající generace „millenials“ považuje za nejlepší hledat novou práci po dvou letech. Je to ale rozumné?


3. října 2016

Jak se profilovat na sociálních sítích

Prezentovat se vhodně potenciálním zaměstnavatelům byl vždy nesnadný úkol. Díky stále sílící roli sociálních sítí dnes už ale často nestačí jen precizně zpracovaný životopis v PDF. Pro vysokoškoláka je nezbytností mít svůj životopis dostupný online a sociální síť LinkedIn, která propojuje profesionály napříč obory, je se svými více než 433 milióny členů ideálním místem.


3. října 2016

Být zaměstnán nebo podnikat

Přednáška je svým zaměřením určena pro osoby, které zatím nemají mnoho praktických zkušeností s vlastní účastí na trhu práce. Snahou je, s určitým nadhledem, prezentovat jednotlivé formy výdělečné činnosti, tj. druhy pracovně právních vztahů, jejich odlišnosti, vazbu na zdravotní pojištění a sociální zabezpečení, odměňování, rozlišení od forem samostatně výdělečné činnosti, s poukazem na to, čeho se vyvarovat, případně co může následovat nedomluví-li se s zaměstnavatelem ani se nerozhodne pro podnikání.


3. října 2016

Finanční poradenství

Chceš se dozvědět, jak lze i z pár drobných dosáhnout na miliony? Jaké finanční produkty je dobré během studií využívat a jaké jsou naopak zbytečné? Kdy začít investovat? A má smysl již nyní myslet na důchod?


4. října 2016 – 9. října 2016

Vielfältige Konzepte – Konzepte der Vielfalt: Interkulturalität(en) weltweit

Výroční mezinárodní konference Společnosti pro interkulturní germanistiku (Gesellschaft für interkulturelle Germanistik) přivede do Ústí nad Labem a Prahy významné germanisty z pěti kontinentů.


4. října 2016 – 5. října 2016

Historiografie s městem spojená

Archiv hlavního města Prahy, Historický ústav Akademie věd ČR, Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy, Katedra historie Filozofické fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Masarykův ústav a Archiv Akademie věd ČR Vás srdečně zvou na 35. mezinárodní konferenci s názvem Historiografie s městem spojená.


4. října 2016

Videovizitka

U přijímacího pohovoru chceme ještě víc než v běžných komunikačních situacích zapůsobit sympaticky, fundovaně a spolehlivě. Jestli chcete svůj životopis doplnit a prezentovat svou osobnost kompletně, pak si připravte vlastní videovizitku. Odlišíte se tak od ostatních uchazečů, a získáte tak konkurenční výhodu. Tréninkový seminář vám nabízí návod, který můžete vlastní tvořivostí dále rozvíjet.


4. října 2016

Kurzy angličtiny pro zaměstnance UK

Kurz angličtiny pro zaměstnance UK se zaměří na rozvoj produktivních i receptivních jazykových dovedností, nabídne výuku založenou na komunikativním přístupu s konkrétním cílem opakování, rozšiřování a upevňování základních gramatických struktur a lexikálních jednotek nezbytných pro realizaci obecných komunikačních záměrů, s důrazem na osvojování slovní zásoby využitelné při řešení pracovních situací.


5. října 2016

Veletrh Absolvent

Pro studenty a absolventy připravujeme veletrh pracovních příležitostí, který se v prostorách Karolina uskuteční ve středu 5. října 2016. Veletrh se bude specializovat na nabídku pracovních míst, stáží, trainee programů, brigád a praxí pro studenty a čerstvé absolventy zejména společenskovědních a humanitních oborů. Kromě prezentací firem na stáncích a v posluchárnách Vám program nabídne i vzdělávací semináře a workshopy s tematikou kariérového rozvoje a podporu v oblasti kariérového poradenství.

Web: veletrhabsolvent.cuni.cz


5. října 2016 – 7. října 2016

Soukromé a veřejné v soudobém právu

V souvislosti s ukončením programů rozvoje vědních oblastí (PRVOUK) řešených na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v letech 2012 až 2017 se bude ve dnech 5. – 7. října 2016 konat mezinárodní konferenci „Soukromé a veřejné v soudobém právu“.


6. října 2016

Jak zpracovávat BIG DATA

Přednáška s prezentací základních technik.


6. října 2016

Myšlenkové mapy

Přednáška a workshop.


7. října 2016

Assessment centrum nanečisto

Řada firem a institucí dnes vybírá své zaměstnance prostřednictvím půldenních či celodenních programů, které se nazývají Assessment Centra (AC). V AC bývají zahrnuty jak výkonové testy, tak individuální a skupinové úkoly, při kterých pozorovatelé sledují výkon kandidátů. Na konci pozorovatelé vyhodnotí nejúspěšnější kandidáty vzhledem k dané pracovní pozici.


7. října 2016 – 8. října 2016

Konference Současné výzvy předškolního vzdělávání

Konference se koná na počest 70. výročí založení Pedagogické fakulty UK. Konference je určena jak pro akademické pracovníky a studenty magisterských a doktorských studijních programů, ale především pro učitelky a ředitelky mateřských škol a také pro všechny ostatní, kteří se o problematiku předškolního vzdělávání zajímají.


11. října 2016

Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy

Seminář je určen všem současným (i budoucím) studentům doktorských programů UK, kteří zamýšlejí absolvovat část svého studia v zahraničí nebo do zahraničí vyjet na výzkumný pobyt. Zazní i informace přínosné pro zájemce o postdoktorské pobyty.


12. října 2016 – 14. října 2016

XL. český radiologický kongres

12. 10. - 14. 10. 2016 pořádá Radiologická spolednost (RS Cf.S rcp) v Bmě jubilejní čtyřicátý republikový kongres (XL.Český radiologický kongres). Výbor RS nabízí studentům 3.LF účast na této akci.


14. října 2016

Závěrečná konference programu PRVOUK 19

Program PRVOUK P19 Vás srdečně zve na svoji závěrečnou konferenci s názvem Interdisciplinarita a společenské využití: průběžná bilance.


16. října 2016 – 19. října 2016

20. výroční konference Forum 2000: Odvaha převzít odpovědnost

Život a dílo Václava Havla, intelektuála, spisovatele, dramatika, politického vězně, obhájce lidských práv a prezidenta republiky je strhujícím příkladem převzetí osobní zodpovědnosti za stav věcí veřejných a stav světa jako celku. Zdá se však, že dnešní demokratické vlády v tomto směru čelí závažným problémům.


18. října 2016

MEDialogy: Kmenové buňky v Čechách

Zajímá vás, co jsou kmenové buňky, kde se v těle nacházejí a jaké jsou jejich vlastnosti? Chtěli byste vědět, zda mohou pomáhat léčit zhoubná onemocnění, infarkt myokardu, poruchy dolních končetin, pokročilá stádia artrózy a další nemoci?


18. října 2016

ERASMUS+ aneb Jak na to?

Seminář je určen všem studentům Univerzity Karlovy, kteří by v průběhu svého studia rádi absolvovali studijní pobyt na zahraniční univerzitě, a to prostřednictvím programu ERASMUS+.


18. října 2016

Setkání s prof. Dr. med. Volker Diehl

Setkání s prof. Dr. med. Volker Diehl, předním světovým onkologem, který u příležitosti udělení titulu Dr.h.c. Karlovy Univerzity vystoupí na přednášce „Hodgkin Lymphoma: a never ending exciting story of translational medicine“.


19. října 2016

Přednáška Prof. Philipa Zimbarda a předání čestného doktorátu UK

Srdečně Vás zveme na předání čestného doktorátu UK americkému psychologovi prof. Philipovi Zimbardovi, které se koná ve Velké Aule Karolina 19. 10. 2016 ve 14 hodin Svou účast nemusíte potvrzovat. Následně proběhne v 17 hodin v Aule PEDF UK přednáška prof. Zimbarda na téma Exploring Human Nature; Inspiring heroic social action.


20. října 2016 – 21. října 2016

Mezinárodní konference SACRUM 2016 - sakrální stavby v dnešním světě

Stojí za to zachraňovat sakrální stavby, obnovovat stavebně, ale i duchovně, hledat nové možnosti využití? Nebo se smířit s jejich opouštěním - opuštěním a ponecháním svému osudu?

Vstup zdarma.


20. října 2016

Hledám práci. Zn. Efektivně!

Nezaměstnanost sama o sobě je komplexní problém, který nemá jednoduché řešení. Mezi ohrožené skupiny na trhu práce dnes vedle matek a otců po rodičovské dovolené a lidí starších 50 let patří také čím dál častěji čerství absolventi. Seminář v rámci cyklu na podporu rozvoje kariéry.


20. října 2016

Koncert z cyklu Fakulta v srdci Karlova

Zveme vás na 24. koncert z cyklu „Fakulta v srdci Karlova“, pořádaný 1. lékařskou fakultou. Koncert se uskuteční ve čtvrtek 20. října 2016 v 19.30 hodin ve Velkém sále Novoměstské radnice (Karlovo náměstí 1, Praha 2). Vstup volný.


27. října 2016

Křeslo pro Fausta

Chcete vědět, čím se zabývá autor animovaných filmů Pavel Koutský?

Rádi byste se dověděli, jaký je pohled na svět z perspektivy animovaného filmu?

Zajímá Vás, zda má umělec kromě vlastní tvorby a předávání vědomostí studentům ještě čas na nějaké koníčky?


31. října 2016

Sebeprezentace a videovizitka

U přijímacího pohovoru chceme ještě víc než v běžných komunikačních situacích zapůsobit sympaticky, fundovaně a spolehlivě. Jestli chcete svůj životopis doplnit a prezentovat svou osobnost kompletně, pak si připravte vlastní videovizitku. Seminář v rámci cyklu na podporu rozvoje kariéry.


31. října 2016

Predátorské časopisy ve Scopusu

Na semináři bude prezentována studie autorů Víta Macháčka a Martina Srholce.

Seminář bude řešit zejména tyto otázky:

Do jaké míry se „predátorům“ podařilo proniknout do Scopusu?

Které země jsou tímto nejvíce postiženy?

...


31. října 2016

Přednáška prof. Dennise Smitha: New challenges for historical sociology

Pracoviště historické sociologie na FHS UK vás srdečně zve na cyklus přednášek prof. Dennise Smitha (Loughborough University, Leicestershire, UK).

31. 10. 2016 od 15:30 v místnosti 2071 v Jinonicích se bude konat přednáška z názvem „New challenges for historical sociology“.


1. listopadu 2016 – 13. listopadu 2016

Týden vědy a techniky

Týden vědy a techniky AV ČR je nejrozsáhlejší a největší vědecký festival v České republice.

Každoročně se koná začátkem měsíce listopadu a přináší na 500 akcí po celé České republice – přednášky, výstavy, dny otevřených dveří,

dokumentární filmy, workshopy, vědecké kavárny a mnohé další aktivity napříč všemi vědeckými obory.


1. listopadu 2016 – 3. listopadu 2016

Medicína - teorie a praxe

3. lékařská fakulta UK se opět účastní celostátního festivalu Týden vědy a techniky. Interaktivní expozici 3. lékařské fakulty UK v rámci akce Týdne vědy a techniky si můžete prohlédnout v budově Akademie věd ve dnech 1. až 3. listopadu 2016.


1. listopadu 2016

prof. Zvi Zohar - Rabbinic Responses to Radical non-Compliance with Torah in Modern Times

Rabbinic Responses to Radical non-Compliance with Torah in Modern Times: Outright Desacration of the Sabbath - Adaptationist and Transformative Positions

Čas: 10:30

Místnost: H401


1. listopadu 2016

Možnosti studia v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky

Na zahraniční studijní pobyt můžete vyrazit nejen do Evropy či USA. Přijďte se dozvědět více o tom, jak(é je to) studovat v některých z méně obvyklých, o to však zajímavějších a lákavějších světových destinací! Tentokrát se zaměříme na země Asie, Afriky a Latinské Ameriky.


1. listopadu 2016

Přednáška prof. D. Smitha: An agenda for historical sociology in the twenty-first century

Pracoviště historické sociologie na FHS UK vás srdečně zve na cyklus přednášek prof. Dennise Smitha (Loughborough University, Leicestershire, UK).

1. 11. 2016 od 18:30 v místnosti 5022 v Jinonicích se bude konat přednáška z názvem „An agenda for historical sociology in the twenty-first century“.


2. listopadu 2016

Den Akademie věd na Univerzitě Karlově

O rotacích a podvojnosti planetek

Pozemními dalekohledy vidíme planetky - pozůstatky po formování Sluneční soustavy - jako pouhé body na obloze. Informace o nich se dozvídáme mimo jiné i z fotometrie - měření množství světla, které k nám odrážejí. Posledních několik desetiletí nám umožnilo z tohoto měření odvodit o planetkách a fyzikálních procesech, které je ovlivňují, řadu pozoruhodných faktů: planetky nejsou pevné bloky, ale jsou tvořeny "hromadou balvanů a prachu". Planetky se roztáčejí, až se odstředivou silou rozpadnou na dvě a někdy i na více těles. Jak jsme se toto dozvěděli z pouhého měření množství světla?

Toto a mnohé další přednášky na Vás čekají 2.11. v Karolinu.


2. listopadu 2016

Udělení čestného doktorátu UK

Udělení čestného doktorátu UK Prof. Susan Margaret Gasserové, Ph.D. a Prof. Nobutakovi Hirokawovi, M.D., Ph.D. ve Velké aule Karolina se uskuteční 2. listopadu 2016.


2. listopadu 2016 – 4. listopadu 2016

Konference: Life and Environment in the Philosophy of Jan Patočka

Pracoviště oboru Německá a francouzská filosofie FHS UK a Filosofický institut Akademie věd ČR zvou na výroční konferenci Life and Environment in the Philosophy of Jan Patočka pořádanou v rámci projektu GA ČR "Život a prostředí.


3. listopadu 2016

Den Univerzity Karlovy v Akademii věd ČR

Extrémy počasí

Počasí nás ovlivňuje doslova každý den. Přitom může nabývat různých podob. Silné bouře s přívalovými dešti, kroupami a tornády, vichřice, vlny veder, extrémní sucho, trvalé deště a rozsáhlé povodně. Nic, co bychom neznali. Jak se však tyto extrémy dají předpovídat a lze před nimi účinně varovat? Je počasí v Česku stále extrémnější? Také na to odpoví přednáška.


3. listopadu 2016

Jen CV nestačí. Profesionálem na síti LinkedIn

Prezentovat se vhodně potenciálním zaměstnavatelům byl vždy nesnadný úkol. Díky stále sílící roli sociálních sítí dnes už ale často nestačí jen precizně zpracovaný životopis v PDF. Seminář v rámci cyklu na podporu rozvoje kariéry.


3. listopadu 2016 – 5. listopadu 2016

Mezinárodní konference: Intellectuals, Identities and Ideas in the Cultural Space of Central Europe in the 20th and 21st Century

Všechny srdečně zveme na mezinárodní konferenci s názvem Intellectuals, Identities and Ideas in the Cultural Space of Central Europe in the 20th and 21st Century, která je organizována Univerzitou v Kolíně nad Rýnem a Univerzitou Karlovou (FHS UK).


4. listopadu 2016

12. Pražská bezpečnostní konference

Zveme Vás na 12. Pražskou bezpečnostní konferenci Věda - výzkum - inovace - vzdělávání: Klíč k prosperitě a bezpečnosti EU, Česka a Slovenska, která se uskuteční v pátek 4. listopadu 2016.


5. listopadu 2016

Mezinárodní workshop „Kritik (a) Dekonstrukce“

Katedra elektronické kultury a sémiotiky FHS UK vás zvou na mezinárodní filosofický workshop s názvem „Kritik (a) Dekonstrukce“, který proběhne 5. listopadu 2016 v Praze. Během workshopu vystoupí kromě dvou zvaných hostů ze zahraničí (Prof. Gregg Lambert, USA; Doc. Giuseppe Bianco, IT) Dr. Michaela Fišerová, doc. Benedetta Zaccarello, Dr. Martin Charvát, Dr. Martin Švantner a Mgr. Alžběta Kuchtová. Pracovním jazykem je angličtina. Vstup volný.


6. listopadu 2016

Giuseppe Verdi - Messa da Requiem

Vysokoškolský umělecký soubor Univerzity Karlovy společně s německým chrámovým sborem Der Stephanschor z Karlsruhe uvede slavné Requiem italského skladatele Giuseppe Verdiho.


7. listopadu 2016

Přednáška Christopha Reinprechta: Sociology in and from Vienna

Pracoviště oboru Historická sociologie Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy si Vás dovoluje pozvat na přednášku, kterou prosloví profesor Christoph Reinprecht (Universität Wien) na téma Sociology in and from Vienna: Revealing the traces of marginalization. Přednáška se uskuteční v pondělí 7. 11. 2016 od 17:00 v místnosti číslo 5022 (areál UK Jinonice, budova B, U Kříže 8, Praha 5). Vstup volný.


8. listopadu 2016

Možnosti studia v USA a Kanadě

Seminář je určen všem, kteří zvažují vyjet na studijní pobyt do USA nebo Kanady. V krátkém úvodu vás seznámíme s typy programů, v rámci kterých je možné vycestovat, s příslušnými administrativními kroky a možnostmi financování.


8. listopadu 2016

Přednáška prof. D. Smitha: A historical sociology of the European Union

Pracoviště historické sociologie na FHS UK vás srdečně zve na cyklus přednášek prof. Dennise Smitha (Loughborough University, Leicestershire, UK).

8. 11. 2016 od 18:30 v místnosti 6022 v Jinonicích se bude konat přednáška z názvem „A historical sociology of the European Union“.


10. listopadu 2016 – 11. listopadu 2016

Konference „Husitská teologie v kontextech“

Mezinárodní konference Husitské teologické fakulty Univerzity Karlovy ve spolupráci s Církví československou husitskou proběhně 10. a 11. listopadu 2016 v Praze na Husitské teologiké fakultě Univerzity Karlovy (Pacovská 350/4; 142 21 Praha 4).


11. listopadu 2016

Přednáška prof. D. Smitha: Biography and Historical Sociology: two avant-garde writers and two political insurgents

Pracoviště historické sociologie na FHS UK vás srdečně zve na cyklus přednášek prof. Dennise Smitha (Loughborough University, Leicestershire, UK).

11. 11. 2016 od 15:30 v místnosti 6021 v Jinonicích se bude konat přednáška z názvem „Biography and Historical Sociology: two avant-garde writers and two political insurgents“.


12. listopadu 2016

Informační den Univerzity Karlovy

Celouniverzitní akce. Představení studijní nabídky formou prezentací fakult UK v areálu Albertova. Akce probíhá v posluchárnách i na informačních stáncích, kde zástupci jednotlivých fakult odpovídají na dotazy zájemců o studium a poradí s výběrem oboru i s možnostmi přípravy na přijímací zkoušky. Srdečně zveme také na doprovodný program. Ten nabízí prezentace, komentované prohlídky a také Studentskou kavárnu, kde se dotazům zájemců o studium budou věnovat současní studenti UK.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.