Výpis článků z archivu za měsíc: Září 2012


Studentský web Markething získal druhé místo v prestižní soutěži

Ve čtvrtek 20. září 2012 se v paláci Lucerna uskutečnilo vyhlášení již 7. ročníku soutěže Internet Effectiveness Awards (IEA), ve které odborná porota vybírá nejefektivnější projektová řešení českého internetu. V kategorii Studentské projekty byl nominován také web Markething a umístil se na skvělém 2. místě.

Pokračování

26. září 2012


I těžce tělesně postižený může ovládat plavidlo s plachtami

Na začátku září uspořádalo Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK ve spolupráci s Centrem Paraple týden vodních sportů v chorvatské Viganji. Akce se zúčastnilo 10 vozíčkářů z celé republiky. Pro běžnou činnost měli všichni svého osobního asistenta, pro dopomoc při nástupu do lodí byli k dispozici tři silní muži a pro konkrétní sportovní disciplíny tři instruktoři.

Pokračování

18. září 2012


Akademický rok letos poprvé zahájí festival Proudy

První multimediální festival v České republice kombinuje hudbu, digitální technologie a studentské aktivity do jednoho plně interaktivního projektu. Na přelomu září a října se můžete těšit na warm up akci Proudy na vodě, odbornou konferenci i na samotný open air festival Proudy. Zváni jsou studenti všech oborů a ročníků, celý program je zdarma!

Pokračování

17. září 2012


Tajemství astronomie i kombinatorické hry – nové kurzy pro nadané děti začínají

Nadané děti a zájemci o přírodní vědy ve věku 13–19 let mají možnost proniknout do tajů anatomie, vytvořit si svou inteligentní animovanou postavičku nebo možná zkoumat využití sluneční energie. Stačí se jen přihlásit do dalšího ročníku online kurzů projektu Talnet. V rámci programu Online k přírodním vědám si mohou zájemci vybrat ze tří desítek kurzů na téma matematika, fyzika, chemie, biologie, geografie, astronomie, grafiky nebo meteorologie.

Pokračování

14. září 2012


Kdyby začalo hořet na fakultě, pustím se do hašení naostro

Studentky FHS patří mezi zapálené bojovnice proti požárům. Letos v létě na hasičské mezinárodní soutěži krásy u polského města Cichowo získala Lucie Sovová titul Miss Stražy Požarnej 2012 a navázala tak na stejný úspěch své fakultní kolegyně z roku 2010.

Pokračování

12. září 2012


Bývalá trafostanice láká na prostor intertextu

Netradiční prostory bývalé trafostanice si pro svou prezentaci zvolilo třináct mladých umělců z katedry výtvarné výchovy Pedagogické fakulty UK. Výstava nazvaná My place se zabývá pojmem intertextovosti ve vizuálním umění a svůj otisk na ní můžete v rámci doprovodné instalace Povolení k pobytu zanechat i vy. Čas máte až do 16. září.

Pokračování

6. září 2012


Nadaní středoškoláci nakoukli vědcům pod pokličku

Celkem dvanáct talentovaných středoškoláků z celé republiky dostalo od 27. do 30. srpna příležitost seznámit se se základy vědecké práce v humanitních oborech a zjistit, jak pracovat s odbornými informačními zdroji a literaturou nebo jak psát a prezentovat vědecké práce. Zájemci prošli přísným výběrem, předpokladem byl prokazatelný zájem o některý z oborů, účast na odborných soutěžích nebo zapojení se do školních aktivit.

Pokračování

3. září 2012


Zatočte online s věčným odkládáním povinností

Také jste si mysleli, že o prázdninách bude spousta času na učení a zkoušku jste si zapsali až na září, přitom jste se za celé léto na skripta ani nepodívali? Nejste sami, odkládáním povinností na později, tzv. prokrastinací, podle odhadů adiktologů trpí deset až třicet procent vysokoškoláků. Se zbavením problému, který může velmi vážně narušovat studentský, pracovní i osobní život člověka, pomůže speciální internetový intervenční program Kliniky adiktologie 1. lékařské fakulty UK.

Pokračování

3. září 2012




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.