6. ledna 2011

Ceny za prezentaci Univerzity Karlovy v Praze a Ceny za tvůrčí počin Univerzity Karlovy v Praze


Zdůvodněné návrhy na udělení Ceny za prezentaci Univerzity Karlovy v Praze a Ceny za tvůrčí počin Univerzity Karlovy v Praze mohou v termínu od 1. ledna do konce února podávat rektorovi děkani fakult, ředitelé dalších součástí, členové vědecké rady univerzity, členové správní rady univerzity a členové akademického senátu univerzity.


Cena za prezentaci Univerzity Karlovy v Praze


Cena se uděluje za pozitivní počin, který má významný dopad na vytváření obrazu vnímání Univerzity Karlovy v Praze v široké veřejnosti a může být udělena jednotlivci, případně skupině jednotlivců, bez ohledu na příslušnost k akademické obci univerzity.


Statut ceny naleznete zde.


Cena za tvůrčí počin Univerzity Karlovy v Praze


Cena za tvůrčí počin se uděluje za významný a originální tvůrčí počin, například odbornou časopiseckou nebo knižní publikaci, umělecké dílo, pořádání výstavy, realizovaný patent, apod. Oceněným může být pracovník nebo pracovní tým působící na univerzitě.


Statut ceny naleznete zde.


Návrhy na udělení ceny za rok 2010 podávají vědecké rady fakult nebo vysokoškolských ústavů anebo členové vědecké rady univerzity v termínu od 1. ledna do konce února běžného kalendářního roku rektorovi.


Cenu za prezentaci si v loňském roce odnesli studenti MFF UK Lukáš Peruťka a Imro Živčák za úspěch v prestižní soutěži Imagine Cup.


Cenu za tvůrčí počin si loni odnesl prof. RNDr. Peter Pyšek, CSc. za mimořádný přínos k pochopení příčin a důsledků biologických invazí ve světě a za významné objevy v ekologii invazivních rostlin, které v roce 2009 vyústily v soubor 17 impaktovaných prací, včetně tří článků v časopise SCIENCE. Profesor Pyšek působí na katedře ekologie PřF UK a zároveň je zaměstnancem Botanického ústavu AV ČR.


O oceněných v minulých ročnících čtěte zde:


Oslavy 662. výročí založení Univerzity Karlovy


Cena za úspěšnou reprezentaci v soutěži Imagine Cup


Rektor UK dodatečně předal Cenu za prezentaci


Ocenění za vynikající reprezentaci Univerzity Karlovy už podruhé


Historicky první udělení Ceny za prezentaci Univerzity Karlovy


Univerzita Karlova udělila významná ocenění


Historicky první udělení ceny za TVŮRČÍ POČIN Univerzity Karlovy




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.