Štafety UK bodují v Univerzitním maratonu

10. května 2011

10. 5. 2011, autoři: Zuzana Lešková, P.K., rubrika: Studenti

Tým studentů FTVS „Srdcaři“ doběhl ve štafetovém závodě Univerzitního maratonu za kolegy z Maďarska a ČVUT. Probojoval se v konkurenci 41 přihlášených akademických štafet na třetí místo stupňů vítězů. 

„Počasí i atmosféra byla skvělá. Na trať nás přišli povzbudit naši přátelé i známí a snad i díky nim jsme ve výsledku zaběhli asi o tři minuty lepší čas, než s jakým jsme původně počítali,” zhodnotil výkon svého týmu člen bronzových „Srdcařů“ Tomáš Plšek.

Štafeta FTVS překonala trať v celkovém čase 2:48:02 a na druhou pozici ztrácela něco málo přes minutu. Vítězná štafeta maďarského týmu doběhla v čase 2:35:13.

UK reprezentovalo celkem 14 štafet z různých fakult – od Fakultu tělesné výchovy a sportu, přes Lékařské fakulty či dokonce Farmaceutickou fakultu v Hradci Králové. Žádná jiná univerzita nenašla v maratonu tak silné zastoupení jako právě UK.

V první desítce Běhu o pohár rektora UK se umístila i druhá štafeta FTVS. Jejím členem byl zkušený běžec Petr Poldauf, který se účastnil závodu Pražského maratonu již posedmé.

„Pražský maraton má úžasnou atmosféru a letošní ročník nebyl výjimkou. Vždy si to užívám a kolegové ze štafety by se mnou určitě souhlasili,“ dodává Poldauf, který před dvěma roky překonal trasu maratonu sám. „Co se týče výkonu - chtěli jsme běžet tempo 4 min/km,  ale nakonec byl náš čas 2:51:34. Nepokořená hranice 2:50 nás sice trochu mrzí, ale aspoň je prostor pro zlepšení v příštím ročníku,“ dodává optimisticky.

V pořadí třináctý a třetí ze štafet UK doběhl MKPR TEAM studentů FSV. Ondřej Baláž po závodě řekl: „Ze závodu mám dobrý pocit. Přálo nám počasí a i přes malé komplikace na první předávce jsme maraton úspěšně dokončili.“

Rektor UK prof. Václav Hampl předá pohár vítěznému týmu na slavnostním vyhlášení v pondělí 23. května 2011. Hlavním patronem Univerzitního maratonu se totiž pro tento rok stala Univerzita Karlova.








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.