Studenti ukázali, jak může vypadat projektové vyučování v praxi

21. října 2011

21. 10. 2011, autor: Lucie Kettnerová, rubrika: Studenti

V pořadí podeváté se sešli studenti a pedagogové chemie a souvisejících oborů na půdě Pedagogické fakulty, aby si vyměnili zkušenosti a představy o projektovém vyučování. Organizátory akce byli samotní studenti Katedry chemie a didaktiky chemie PedF UK, mnozí z nich dostali příležitost vystoupit takto na veřejnosti vůbec poprvé.

Mezinárodní studentská konference Projektové vyučování v chemii a souvisejících oborech, která se uskutečnila ve dnech 20.–21. 10. 2011 v posluchárně Pedagogické fakulty UK, byla součástí letošního Mezinárodního roku chemie. „Příprava konference byla téměř celá v rukou studentů. Přitom výstupy z ní lze považovat za velmi reprezentativní, což není zcela obvyklé,“ upozornil prof. RNDr. Pavel Beneš CSc., předseda vědeckého výboru konference. Záštitu nad akcí převzala děkanka Pedagogické fakulty UK doc. PaedDr. Radka Wildová, CSc.

„Pro většinu z vás je to dnes vůbec první vystoupení na veřejnosti, svou prezentaci si budete muset i obhájit. Tyto zkušenosti pak můžete zúročit i ve svém dalším působení,“ řekl v úvodu konference vedoucí Katedry chemie a didaktiky chemie PedF UK prof. Ing. František Liška, CSc.  Mezi účastníky byli nejen studenti Pedagogické fakulty, ale i Přírodovědecké fakulty UK a dalších českých univerzit z Ostravy, Olomouce či Hradce Králové. Své zkušenosti přišli sdílet rovněž didaktici chemie a kolegové ze zahraničí, například ze Slovenska, USA a Finska.

Klíčovým tématem konference bylo rozvíjení přístupů k projektovému vyučování jako formě, která je v současnosti povinně zařazovaná do výuky na všech typech škol. Příspěvky se nesly jednak v teoretické rovině, jednak zde účastníci prezentovali své konkrétní návrhy projektového vyučování.







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.