Výpis článků z archivu za měsíc: Červenec 2004


Česká inspirace mladých Američanů

Do prázdninové letargie nenechává Filosofické fakultě upadnout na 160 studentů z americké Western University of Michigan, kteří tu čtyři červencové týdny tráví v tvůrčích seminářích, především spisovatelských workshopech. S mladými Američany pracují lidé, kteří buď sami publikují, nebo učí na universitě. Z českých jmen zmiňme takové osobnosti jako Petra Bílka, Arnošta Lustiga nebo Edu Kriseovou. Jak vypadá americká spisovatelská inspirace v českém hlavním městě?

Pokračování

Tomáš Sachr, 26. července 2004


Ubraňte se při napadení – několik rad

Ve čtvrtek 7. července napadl poblíž koleje Otava násilník třiadvacetiletou studentku. Povalil ji na zem a začal z ní strhávat šaty. Dívce se ale podařilo vyndat z kabelky zavírací nožík a bodnout ho do hrudníku. Ubránila se. Myslíte, že byste v podobné situaci zachovali chladnou hlavu? Ve spolupráci s Preventivní informační skupinou Policie ČR jsme pro vás připravili pár užitečných rad, jak se při přepadení zachovat. Připojujeme i odkazy na několik kurzů sebeobrany, které většinou nabízejí sportovní kluby bojových umění.

Pokračování

Tomáš Sachr, 16. července 2004


Konec nylonového věku?

Za zkouškovým obdobím je alespoň pro většinu z nás udělána tlustá čára. Nespočet květnových a červnových dnů prosvítilo slunce natolik, že vydržet před zkouškou v obleku znamenalo opravdu se zapotit, a to nejen kvůli důležitému rozhovoru, který měl následovat. Oblek a upravený zevnějšek ale k ústní zkoušce patří. Nebo tomu tak není? „Jdu na zkoušku v triku a kraťasech a páni profesoři musí prominout,“ mohli jste slyšet od nejednoho adepta.

Pokračování

Tomáš Sachr, 7. července 2004


Na pokladně poklad nenajdete

Studentské agentury nabízející práci v letních měsících byste na prstech prvé ani druhé ruky nespočítali. Nabídka brigád je ale věc jiná. Často může i polovinu volných míst předznamenávat hlavička „práce na pokladně“. Ač tomu nepředcházel záměr, i já jsem si horkou židli za pokladnou v průběhu loňských prázdnin vyzkoušel. Přesvědčil jsem se nejen o tom, kolika věcmi lze zbytečně komplikovat život, ale i nakolik platí přísloví "Náš zákazník, náš pán," až se mu budete klanět.

Pokračování

Tomáš Sachr, 3. července 2004


Letní slevy Českých drah pro studenty

České dráhy připravily na léto pro mladé lidi několik možností, jak statusu studenta využít. Od konce března se sice přestaly vydávat průkazy Junior pas – ISIC, můžete si ale obstarat jejich prázdninovou obdobu. Jako student máte nárok i na zajímavé slevy u síťových jízdenek.

Pokračování

Tomáš Sachr, 3. července 2004




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.