27. dubna 2009

UK Point slouží studentům i veřejnosti

Nový kontaktní a informační prostor UK Point byl slavnostně otevřen v Celetné ulici v Praze. Sloužit má nejen studentům, ale i Pražanům a dalším návštěvníkům hlavního města z Česka i zahraničí.

V pilotním provozu funguje UK Point již od začátku dubna

UK Point funguje v Celetné 14 v pilotním provozu už od počátku dubna, 24. dubna se dočkal svého oficiálního slavnostního otevření, kterého se ujal rektor UK prof. Václav Hampl. Ještě než přestřihl pásku a tím prohlásil univerzitní prostory za otevřené, řekl: „Je součástí naší snahy představovat univerzitu veřejnosti, a to i veřejnosti mezinárodní.“ Dále připomněl, že Univerzita Karlova má pozici hlavní mezinárodní univerzity v zemi a umístění UK Pointu na centrální pražskou tepnu je tedy dalším logickým aspektem informační strategie univerzity.

„Je součástí naší snahy představovat univerzitu veřejnosti,“ zahájil svůj proslov rektor UK prof. Václav Hampl

Nabídka UK Pointu se od začátku dubna postupně rozšiřuje. „Návštěvníci si zde mohou vybrat z triček a dalšího oblečení vizuálně výrazného stylu, které jim bude Prahu a Univerzitu Karlovu připomínat i po návratu domů,“ zmínil ve své řeči rektor Václav Hampl. K dispozici jsou zde rovněž informační a propagační materiály o UK či pozvánky na akce pořádané univerzitou pro veřejnost.

Přestřihnutím pásky označil rektor Václav Hampl UK Point za oficiálně otevřený

„Našemu UK Pointu bych chtěl popřát zejména hodně spokojených návštěvníků. Neboť čím více spokojených návštěvníků, tím více přátel bude po celém světě Univerzita Karlova mít,“ prohlásil na závěr rektor Václav Hampl.

UK Point je návštěvníkům otevřen po–čt 10–17.30 hod, pá 10–16 hod. Během turistické sezony bude prodejní doba rozšířena také na soboty a neděle 10–16 hod. (Více na )

Slavnostního otevření se zúčastnili i prorektor pro vnější vztahy doc. PhDr. Michal Šobr, CSc., (vlevo) a prof. RNDr. Jan Hála, DrSc., předseda AS UK

(Lucie Kettnerová)






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.